Štiri tedne po zadnji dirki v Cerknem se ta konec tedna v Bovcu z dirko Soča enduro nadaljuje serija SloEnduro, slovenska mednarodna serija v gorskokolesarski disciplini enduro.

Soča enduro so v sklopu serije SloEnduro prvič priredili pred dvema letoma, lani pa so ga prvič izvedli v Bovcu. Letos bo trasa še boljša, natančen potek hitrostnih preizkušenj pa bo znan v petek. Pet jih bo, s skupno višinsko razliko približno 1600 m. Ves tekmovalni spored bo potekal v nedeljo s štartom v središču Bovca, v soboto pa bo priložnost za spoznavanje tras. Prevoz z motornimi vozili pa je prepovedan tudi v času treninga.

Preizkušnja v Bovcu je letos na vrsti kot tretja od šestih v seriji. Je tudi del festivala Soča Outdoor, ki združuje dogodke v Bovcu, Kobaridu in Tolminu. Prireditelj Soča endura je LTO Bovec v sodelovanju z Zavodom Tovarna trajnostnega turizma.

Na vrhu mednarodna druščina

Po preizkušnjah aprila v Dolini pri Trstu in maja v Cerknem v skupni razvrstitvi vodi Avstrijec Daniel Schemmel (Cube Action Team) pred Vidom Peršakom (Orbea Enduro Crew) in Tadejem Razpetom (Pedal Racing Team). Med ženskami je največ točk zbrala Italijanka Giulia Albanese (UC Caprivesi), ki vodi pred Avstrijkama Yano Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) in Petro Bernhard (Gravity Eagles Austria).

Zaenkrat najuspešnejši mladinec je Matjaž Istenič (Energijateam.com), v mlajši veteranski kategoriji vodi Robert Kordež (Black Hole Enduro Team) in v starejši Avstrijec Cri Maierhofer (Radlager), v kategoriji hobi, ki je v Italiji ni bilo, pa zmagovalec Cerknega Dušan Oblak (Servis Oblak Žiri).

Prijave se zaključijo v četrtek zvečer, tako da konkurenca, ki se bo pomerila pod Kaninom, še ni znana. A doslej najhitrejšim se utegne pridružiti še en izzivalec - Beljačan Matthias Stonig (MS Mondraker), ki je na dirkah serije SloEnduro 4Fun letos že dosegel tretje in drugo mesto ter minulo nedeljo na Krvavcu zmagal, na otvoritvi "prve lige" SloEndura v Dolini pri Trstu pa je bil diskvalificiran.

Podrobnosti o dirki Enduro Bovec

www.sloenduro.com

Vse fotografije Nejc Bole


Tadej Razpet na lanskem Soča enduru

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.