MTB Čelešnk?


Pod tem imenom se skriva bajkerska sekcija športnega društva nad Blagovico z lastnim parkom le nekaj minut vožnje od izhoda z avtoceste med Lukovico in Trojanami.

Po lahko rečemo kar dolgoletnem trudu z dovoljenji in gradnjo so fantje odprli park pred letošnjim poletjem. 330 višinskih metrov na razdalji 1600 metrov. Predvsem za vikende prevažajo na štart s kombijem in prikolico za 11 koles.

Da se tudi legalno!

In kar je najbolje (vsaj za tiste, ki o tem razmišljate): celoten park MTB Čelešnk je povsem legalen objekt. "V dovoljenja sem vložil leto dni dela," pravi oče MTB Čelešnka Matic Brojan. Zdaj je parkec lahko zgled vsem, ki po Sloveniji kljub zakonodaji tuhtate o zaresnih, namenskih, legalnih poteh. Namesto divje gradnje, kakršno srečujemo povsod po državi in ki je od danes do jutri, je MTB Čelešnk vrisan v prostorski načrt občine, prej je poleg soglasja vseh lastnikov zemljišč pridobil tudi žig Zavoda za gozdove. Očitno se da, čeprav je za "le" 1600 m steze dela ogromno. Pa še olajševalna okoliščina je bila, da večinoma poteka po trasi stare zaraščene gozdne ceste.

Konec meseca prva tekma

V petek 26. avgusta bo na osrednji liniji parka trening, v soboto 27. pa tekmovanje. Za 15 evrov štartnine med drugim nudijo prevoz in varnost na progi.

Pa ni samo za najbolj divje. Značilnost prog MTB Čelešnk je, da so tekoče in lahko prevozne. Ob vseh skakalnicah so obvozi za manj drzne. V dirki tudi ne bo treba čez največji skok "River", ki ga vidite v videu. Vožnje najhitrejših bodo okoli štirih minut. Čakajo bogate praktične nagrade! Ker je dirka v soboto, ji bo z lahkoto sledila zabava.

www.mtb-celesnk.si
bikeparkcelesnk.wordpress.com
MTB Čelešnk na facebooku

Pa še dva čisto sveža videa in na dnu nekaj fotografij

- v prvem park obišče ekipa filma Switch


- v drugem je osrednjo linijo z glave posnel Jan PoričVse fotografije MTB Čelešnk