S kolesom na avtobus

Kje? Na liniji Maribor - Ruše - Lovrenc na Pohorju. Prevoznik Arriva je v sodelovanju z občino Ruše na avtobuse namestil nosilce koles in omogočil brezplačno vožnjo le teh. No, potnik mora še vedno kupiti karto. Preberi na lokalec.si.

Hop ON - Hop OFF

Na Kobariškem bo poleti vozil avtobus z 21 sedeži in možnostjo prevoza petih koles. Začenši s tem petkom in vse do konca avgusta. Kje bo potekala avtobusna proga in koliko bo potrebno odšteti za karto, preberi na rtvslo.si.

Megavalanche

Alpe d’ Huez, 22. ponovitev masovnega spusta v dolino bo v nedeljo. Z ledenika 3330 metrov nad morjem ter 2600 višinskimi metri do cilja v Allemontu. Letos tudi s Slovenci. Več na spletni strani prireditelja.

Enduro 2

Dirkanje na slepo po francoskih Alpah. Tudi s slovenskima ekipama. Super fotogalerijo in opise najdeš na markusteam.blogspot.si.

Triveneto Enduro

Končna razvrstitev Triveneto enduro po Canazeiu. Najvišje, na 6. mestu, Vid Peršak, na osmem Peter Mlinar, na trinajstem Andrej Bratina. Ostali vrstni redi Slovencev na trivenetoenduromtb.weebly.com.

Matadown

Prijave za 4. ponovitev enduro preizkušnje Matadown so že odprte. Za vse, ki želite izkusiti 12,5 kilometra spusta s 1500 višinci. Matadown šteje tudi za pokal Enduro4FunVeč informacij na vallimpiadi.it.

Bike park Bukovac

Na psbmx.com si oglej fotogalerijo dogajanja v kolesarskem parku Bukovac v Srbiji. Super fotke in nori triki!

Anketa

Imaš tri minute časa? Potem izpolni anketo z naslovom Kolesarska kultura v Ljubljani in pomagaj Andreju, študentu Filozofske fakultete, pri dokončanju diplomske naloge. Tukaj.

Slovenska turnokolesarska pot

… je krajša za 50 kilometrov, saj ljubljanska nadškofija ni dala soglasja za vožnjo. Več o novi trasi in zapletu preberi na delo.si.

Sokol poletje

Od ponedeljka dalje na prodajnih policah najstarejša “outdoor” / kolesarska revija pri nas. Kaj ponuja? Predstavitev dveh čelad, POC in Specialized, predstavitev nanotehnologije pri sprejih, novosti Fox za 2017, kolesa Evil, bikepacking, predstavitev kolesarskega parka Planai, Cerkno resort, predstavitev skirojev Micro, Red Bull Rampage, kolesarska popotovanja po svetu, prikaz portala s kolesom na poti pa še in še. Še vedno za 3 eur.

AXA kup

Po krajšem premoru se je serija dirk poletnega pokala ustavila v Višnjanu. Skoraj osemdeset nastopajočih in absolutno drugo mesto Luke Vodopivca (MBKsportR.si), ki je zmagal v svoji kategoriji, a zaostal za Sandijem Bažonom. Poročilo in fotografije najdeš na biker.hr, naslednja postaja 9. julija v Kanegri.

K Najevski lipi

V soboto je potekal kolesarski vzpon k Najevski lipi v Črni. Nekaj vrstic o vzponu, ki je bil v okviru prireditve Najevska lipa, najdeš na crna.si.

Ne pozabi

Ta vikend lahko dirkaš na Enduru4Fun na Rogli (EnduRogla), ali pa se daš na kavč in na Redbull.tv gledaš prenos dirk svetovnega pokala v olimpijskem krosu in spustu iz Lenzerheideja. Če nisi ne za eno ali drugo, potem pa se odloči za rekreativni vzpon na PecoDodatne informacije na mtb.si.