Šolsko prvenstvo na Ravnah
Minuli četrtek so se na gorskih kolesih zopet spoprijeli šolarji in dijaki. Šolsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu so prvič priredili na Ravnah na Koroškem - v organizaciji KK Ravne in pod občinskim pokroviteljstvom. Nastopilo je 90 mladih kolesark in kolesarjev.
Kratko poročilo na www.kkravne.net
Vrstni redi (PDF)
Fotogalerija
Fotogalerija podelitve

Uvodna fotografija deejay.blog.siol.net

Težka, težka Parenzana
Članska zmagovalca nedeljskega 80 km dolgega mednarodnega maratona Parenzana v hrvaški Istri sta Hrvatica Andrea Kiršić in Avstrijec Silvio Wieltschnig. Pri damah je na tretjo stopničko stopila Ana Zupan (EnergijaTeam.com), pri članih je bil najvišje uvrščeni Slovenec Blaž Pristovnik (Orbea Geax) na 7. mestu.
Trasa je bila najtežja dozdaj, si povedali udeleženci, z vrsto strmih in težko prevoznih vzponov, kar govori tudi najboljši čas 3 ure in 34 minut. Tudi seznam odstopov je zelo dolg.
Na dolgi trasi sta pri tamladih veteranih tik pod stopničke na 4. in 5. mesto prigonila Sebastjan Andrejc (KK Forma) in Mitja Černe (DEŠ Fleš). Na krajši 57 km trasi je bila slovenska zasedba višje: pri mladincih je zmagal Gregor Dimic pred Blažem Kadivcem (oba EnergijaTeam.com) in Rokom Korošcem (Calcit bike team GT), pri master 3 je zmagal Rok Kolar (Enduro Maxxis) pred Tinetom Zupanom (KRK Sova Scott). Vsaj dva slovenska masterja sta "sandbaggala" kar v kategoriji "hobby-tourist" …
Če ima kdo razlago, kako se je maraton znašel v koledarju UCI - brez kategorije - bomo veseli komentarja spodaj ...
Dvodnevno mini etapno dirko (petek + sobota) je pri članih dobil Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT), pri mladincih pa njegov klubski kolega Korošec.
Vrstni redi maratona (PDF)
Vrstni redi etapne dirke (PDF)

Juriš na Pohorje
135 kolesarjev se je udeležilo nedeljskega 19. mtb vzpona na Mariborsko Pohorje. Absolutni zmagovalec je postal Iztok Dogša iz kluba prireditelja ŠD GT Team Rider/Ganesha Team z odličnim časom 34 minut in 41 sekund. Istemu klubu je pripadalo kar pet najhitrejših, pa še Jauka ni bilo (je bil, ampak kot prireditelj). Najhitrejša kolesarka je bila vojakinja Nina Homovec.
Vzpon je namreč štel tudi za državno prvenstvo slovenske vojske in policije. Najhitrejši vojak v državi je Rajko Novak, najhitrejši policist pa Drago Kok. Nič bat, dela na generalni upravi, ne bo vas lovil po gozdu.
Fotografije in vrstni redi na www.ganeshateam.com

Blaža na stopničkah v Bundesligi
Na finalni dirki Bundeslige (UCI C1), nemškega pokala v krosu, je v Bad Salzdetfurthu v Severni Nemčiji Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic) zasedla tretje mesto. Zmagala je Rusinja Irina Kalentjeva pred Norvežanko Gunn-Rito Dahle-Flesjå. Blaža je za zmagovalko zaostala 51 sekund, potem ko je v zadnjem krogu prehitela svetovno prvakinjo v maratonu in skupno zmagovalko Bundeslige, Danko Anniko Langvad.
Poročilo na cyclingnews.com

Tanko takes BTC
Minuli petek se je pred "kristalno palačo" v ljubljanskem BTC letelo na smučkah, bordih in kolesih, potem so zabrenkali Elvis Jackson. Naj-kolesarski letalec je bil Primož Tanko. Nekaj fotografij na fplus.si

Zarja: "Bolje je trčiti v drevo kot v avto"
Državna prvakinja v spustu Zarja Černilogar se je včeraj pojavila v intervjuju v prilogi Dela in Slovenskih novic Ona. Najdi včerajšnji časopis ali pa "prodaj" svoje podatke Delu za dostop do članka delo.si

Ajdovski mtb tabor
Pa še ena iz Zarjinega kluba KK Črn trn. V Ajdovščini ta teden v njihovi organizaciji poteka tabor gorskega kolesarstva za mlade. Vsak dan so na kolesih od 17. ure do mraka. Poročila dnevno objavljajo na www.crn-trn.si

Video EP master Kranjska Gora
Matevž Zupanc je dolgo tenstal tale video, vse od EP master konec junija. Ga nič manj radi ne pogledamo … Se vidimo spet drugo leto!