Med dva velika igralca pogonskih sklopov za gorska kolesa se skuša umestiti majhna italijanska znamka Ingrid. Pravzaprav je to nekako naravno, saj dediščina in vpliv Campagnola pri cestnih skupinah meče veliko senco na gorskokolesarske komponente, ki pri ljubiteljih italijanske estetike nimajo svojega predstavnika.

Italijanska prihodnost

Znamka Ingrid je pripravljena narediti korak naprej.

Po kitu za kaseto (dodatek večjih zadnjih verižnikov), kaseto, verižniki in gonilko, je Giulio Mancini - lastnik in ustvarjalec znamke Ingrid - napovedal, da dela na menjalniku za gorska kolesa, ki bo združljiv s sistemoma z 11- in 12-rednimi verižniki.

Kaseti

11-redna, v nekaj delih, s težo 300 gramov. Združljiva z račno Sram Xd in z velikostjo zobnikov 10-12-14-16-18-21-24-28-33-39-46.

12-redna ima zadnje 4 zobnike v razmerju 32-37-42-48 zob. Tehtala bo 330 gramov. Izdelana je iz kaljenega jekla AISI 420, zadnji trije zobniki pa so iz anodizirane aluminijaste zlitine 7075.Gonilka in verižnik

Gonilka CRS-L ima 30 mm os, Q faktor 167 mm, dolžino 170 ali 175 mm in votlo strukturo.

Verižnik se privije na os gonilke, za menjavo pa sta potrebni dve orodji - 10 mm ključ imbus in pin ključ. Namestitev verižnika traja le nekaj minut.

Verižnik Ingrid ima 20 gramov višjo težo kot verižnik SRAM X01 Eagle, vendar je bolj tog. Verižnika sta na voljo v izvedbi z 32 in 34 zobmi, v Boost ali običajni različici s patentiranim nastavkom. Združljiva sta z merilcem moči SRM.

Menjalnik in ročica

Sta v sklepni fazi razvoja. Možnost bo 11 ali 12 prestav. Menjalnik bo s sklopko, zaporo za kletko, … nekaj besed o sami menjalni ročici pa je namenil šef male manufakture Mancini.

Giulio Mancini razloži:

“Zelo enostavno. Spoštovati moramo kakovost, ki so jo uvedli Nemci, da bodo spoštovali domišljijo Italijanov. Ročica bo linearna in ne rotacijska. Nenavadna in drugačna, a bo imela precej nižjo težo. Pritisk v lažjo prestavo in poteg v težjo. Želim, da strast za klasično mehaniko ne umre. Imamo ideje …"

Dodatne informacije najdeš na ingrid.bike ali pa spremljaš njihov facebook profil.


Fotografije proizvajalec

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.