Navigacija prihaja tudi med zapestne ure. S poudarkom na estetiki, je fenix 5 sledilec aktivnosti in ga lahko na roki nosiš kot ročno - uro dan in noč.

5, 5S in 5X

Fenix 5, fenix 5S in fenix 5X so tri ure, oblikovane za pustolovce vseh velikosti.

S premerom 47 mm je fenix 5 bolj kompakten kot prejšnji modeli, naprimer fēnix 3HR, vendar je še vedno poln “multišportnih” funkcij.

Prvi fenix, zasnovan s poudarkom na pustolovkah - fēnix 5S, je elegantna majhna ura. Z 42 mm premera je prijetna za nošenje na manjšem zapestju, seveda brez izgube večšportnih funkcij.

Fenix 5X meri 51 mm. Prednaloženo ima topografsko karto, rutabilno kolesarsko karto in se ponaša z navigacijskimi funkcijami, kot so Trip Run in Round Trip Ride. Med dejavnostjo se prikazujejo navodila za prihajajoče zavoje, tako da si vedno na pravi poti. Prav tako lahko na navigacijskem zaslonu vidiš različne točke, ki ti pomagajo pri orientaciji. Lahko nastaviš, da se opozorila pojavljajo na zaslonu navigacije in s tem ni nepotrebnega prehajanja med različnimi zasloni.

Vse modele lahko nosiš dan in noč. Imajo podaljšan čas baterije, dnevno sledenje aktivnosti in Garmin Elevate senzor za merjenje srčnega utripa na zapestju. Poleg tega je zapestni pašček možno menjati, saj je izbor paščkov različnih barv zelo velik. Vsi modeli so na voljo tudi s steklom Sapphire, odpornim na praske.Trije “multi” športniki

Vsi modeli fenix 5 prihajajo prednaloženi s polnim “multisport” kompletom za tek, pohodništvo, plavanje in kolesarjenje. Poleg različnih profilov za šport vključujejo tudi dnevno sledenje aktivnosti, tako da jih lahko nosiš kot uro in/ali robustno trening napravo. Vgrajena navigacija vključuje 3-osni kompas, giroskop in barometrski višinomer, poleg vsega tudi podporo GPS in GLONASS za sledenje v zahtevnejših okoljih. Ima tudi "performance widget“, ki kaže trening status, obremenitev in ostalo.Povezljivost

Ko je fenix 5, 5S ali 5X povezan s pametnim telefonom, lahko sprejmeš klic, besedilo in e-pošto preko pametnih obvestil. Vsi modeli so združljivi z IQ Connect, tako da lahko prilagodiš svojo uro z aplikacijami, pripomočki, podatkovnimi polji in različnim prikazom časa.

Modeli Sapphire imajo Wi-Fi, tako da lahko povežeš svojo uro z domačim omrežjem, ki omogoča samodejno nalaganje na Garmin Connect, ko je le-ta v dosegu.Vzdržljivost

Vsak izmed novih modelov fenix5 je vodoodporen do 100 metrov in ima ohišje iz nerjavečega jekla. Baterija pri fenixu 5 v načinu Smartwatch zdrži dva tedna in 24 ur v načinu GPS. Fenix ​​5X zdrži do 12 dni v načinu Smartwatch in 20 ur v načinu GPS, fenix ​​5S pa do osem dni v načinu Smartwatch in do 13 ur v načinu GPS.

Foto Garmin

Več informacij izveš na proizvajalčevi strani