Smučarski skakalci imajo Planico, skakalci na dveh kolesih pa Divjino. Dirt park Divjina v Križah pri Tržiču že vrsto let razveseljuje bmx in mtb jezdece, ki so radi v zraku. Divjina je kot dober zabaviščni park vsako leto boljša, bolj sfrizirana.

Tako je tudi s prireditvijo Red shovel jam. Z lepo četo kolesarjev na 20- in 26-palčnih kolesih iz Avstrije, Hrvaške in vseh koncev Slovenije, z bendoma Paraziti in Špilferderber, z Ribo na majku, Sergiom in Izijem na ćevapih, ter nasploh z odličnim vzdušjem med udeleženci in gledalci, za nameček pa še s super vremenom - je bila to optimalno preživeta sobota.

Četverica beemiksarjev + četverica mtbajkerjev se je uvrstila v zaključno predstavo pod žarometi (natančneje pod umetnim soncem, filmarskim balonom), kjer sta slavo za best trick odnesla Hrvat Goran Jurica za mtb pleme z odfuranim frontflipom in Jure Jelovčan za bmx z obrati za 360, backflipom in poskusom frontflipa.Uvodna fotografija foto Grega Stopar, v galeriji poleg njegovih še fotografije Boruta Vidrajza
www.pakoworks.com