Avantura v maniri stare šole gorskega kolesarstva in to v najboljši izvedbi. Na “bucket” listi je od leta 2011. Ne gradijo majhnih mostov in ne umikajo skal s poti. Če iščeš nekaj manikiranega, pojdi raje v toplice. Šest etap, ki te ne bodo pustile ravnodušnega.

Kraljevina Lesoto leži na jugu Afrike, v celoti pa jo obkroža Južnoafriška republika. Ime dirke Lesotho Sky pa sovpada z njihovim sloganom “V Kraljestvu gora”.

Nekaj malega o dirki

Dirka je primerna za avanturiste in kolesarje, ki iščejo edinstveno doživetje. Ponuja etape s povprečno dnevno razdaljo 65 kilometrov in preko šestih etap vodi kolesarje skozi pokrajino, ki jemlje dih, ponuja razglede na neskončne gore, slikovite doline in vasi.

Trasa dirke je sestavljena iz podeželskih cest, shojenih poti goveda, majhne količine asfalta in nekaj neverjetnih in norih enoslednic.

Lesotho Sky bo na sporedu med 2. in 7. oktobrom 2017. Od leta 2013 dirka sodi v UCI kategorijo in gosti tako amaterske kot profesionalne kolesarje. Dolžina letošnje preizkušnje bo 392 kilometrov, premagati pa bo potrebno 9500 višinskih metrov vzponov.

Udeležba je omejena na 100 udeležencev. Kot zanimivost velja dodati, da s sodelovanjem podpiraš tudi projekte skupnosti v Lesotu.

Kategorije

Moški pari elite
Ženski pari elite
Moški pari open
Ženski pari open
Mešane dvojice
Moški solo
Ženske solo


Etape

1. etapa – dolžina 69 km in 1700 višinskih metrov vzponov
2. etapa – dolžina 55 km in 1430 višinskih metrov vzponov
3. etapa – dolžina 87 km in 1680 višinskih metrov vzponov
4. etapa – dolžina 82 km in 2200 višinskih metrov vzponov
5. etapa – dolžina 52 km in 1430 višinskih metrov vzponov
6. etapa – dolžina 47 km in 1040 višinskih metrov vzponov

Paket

Štartnina znaša 2400 evrov za par in 1200 evrov za posameznika. Vključuje vse transferje, nastanitve in prehrano. Na žalost so paketi, ki vključujejo spanje v kočah, že razprodani. A so paketi v šotorih, po osebnih izkušnjah z afriških dirk, prav tako udobni in so še na voljo ter seveda precej cenejši.

Foto organizator

Dodatne informacije o dirki in prijavnico najdeš na lesothosky.com ali jim slediš na facebooku

Napovednik letošnje avanture

Preberi še:
Alešev vodič po etapnih dirkah: Red Island Ride, Madagaskar
Alešev vodič po etapnih dirkah: Mavic Trans-Provence
Alešev vodič po etapnih dirkah: Sudety MTB Challenge
Alešev vodič po etapnih dirkah: Ciper Sunshine Race

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.