Prva vgradnja obročnikov pri znamki koles Specialized je znamko obročnikov Roval spet spravila na površje. So pa na voljo tudi za "naknadno vgradnjo". Pred kratkim pa je blagovna znamka Roval odprla svojo lastno spletno stran stran, trgovino in socialne kanale. To je njihov prvi korak v smeri samostojnosti in velik poudarek so dali dejstvu, da se želijo predstaviti kot neodvisna znamka. Roval si želi biti priznan kot močan igralec na trgu obročnikov, ne samo kot hišna znamka proizvajalca koles Specialized. Prav tako se trudijo za prvo montažo svojih obročnikov na drugih znamkah koles.

Pri tem so seveda previdni, saj je glavni razlog, da so sposobni narediti tako konkurenčne kolesne obroče za res primerno ceno, prav sodelovanje s znamko koles Specialized. Dejstvo, da so se poimenovali Roval Components in ne Roval Wheels, namiguje na možnost, da bomo v prihodnosti pod to znamko videli še več komponent.

Poudarjajo predvsem, da obročniki niso samo konkurenčni, ampak prinašajo odlično ceno za to kakovost. Cena karbonskih obročnikov ali aluminijastih obročnikov Roval je zelo konkurenčna.Podrobnosti obročnikov

Roval ima svoj način sestave elementov: napere 2:1, ki omogočajo bolj enakomerno napetost, osna tesnila, ki podaljšajo življenjsko dobo, v ponudbi po imajo tudi čepke za zatesnitev lukenj naper, da se lahko izognete tubeless traku. Na ta način je na prednjem obročniku večja lahkotnost in odzivnost, medtem ko je na zadnjem nekaj več udobja.

Osi, ležaji in glava zobnika prihajajo iz DT-Swissa in so vstavljeni v pesta Roval. To je velika prednost v celotni liniji. Tuljavke naper, tudi DT Swiss, imajo sistem Pro Lock, ki preprečuje odvijanje med uporabo. Na ta način obročniki vzdržujejo ustrezno napetost naper dlje časa.

Roval je bil tudi prvi, ki je predstavil sistem obroča brez roba "zero bead hook". Ta se je dokazal, kot veliko močnejši od tradicionalnih obročev glede na odpornost na udarce. Prav tako je lažje namestiti plašč in je manj podvržen "burpu", uhajanju zraka (in mleka) ob bočni obremenitvi plašča.Njihovi aluminijasti obročniki Traverse imajo ceno 600 ameriških dolarjev in tehtajo impresivnih 1690 gramov (650b). Na najvišjem delu lestvice so Traverse Fattie SL s težo 1530 gramov, in za ceno 1600 ameriških dolarjev, kompletno z dodatnimi nalepkami, ventili, trakovi, čepi in nastavki za vse različice osi, ki si jih lahko zamislite. Roval Control SL 29, obročnik najvišjega ranga namenjen krosu, pa ima ceno 1600 ameriških dolarjev pri skupni teži 1370 gramov.


Po 20. februarju se obeta še nekaj novosti Roval Components. V tem času pa si oglejte njihovo spletno stran:

www.rovalcomponents.com