V torek 14. februarja se pričnejo prijave na najmnožičnejšo gorskokolesarsko prireditev na Hrvaškem - Adria Bike Maraton Plitvice, ki bo na sporedu 17. in 18. junija.

"ABMP"

Za tekmovalce, rekreativce in ljubiteljske gorske kolesarje. To je “plitvički” maraton, skoraj v osrčju narodnega parka Plitvice, v Korenici. Tri različne dolžine - 33, 49 in 68 kilometrov, med temi lahko kar med dirko izbiraš sam, in odlično vzdušje preko celotnega vikenda, ki ga dan pred dirko popestrijo s festivalskim dogajanjem.

Najlažja trasa se imenuje Easy in ima ob dolžini 35 kilometrov 500 višinskih metrov vzponov, srednja je Classic in ob 49 kilometrih postreže z nekaj manj kot kilometrom višincev, najdaljša pa je Epic in v nekaj manj kot 70 kilometrih kolesarja popelje čez 1350 višinskih metrov vzponov.Tokrat že petič

Na preteklih štirih dogodkih je se je maratona udeležilo več kot 2500 kolesarjev in kolesark in tudi tokrat, verjemi, bo udeležba množična, predvsem pa bo poskrbljeno za slehernega kolesarja, oziroma kolesarko. Včasih se izplača iti tudi dlje kot le do prvega zavoja za tretjim hribom.


Kategorije

Moški med 18 in 39 let
Moški - Masters med 40 in 49 let
Moški - Grand masters nad 50 let
Ženske (enotna kategorija)
“Tonaši” - vsi kolesarji z minimalno težo 101 kilogram


Druženje in zabava med, pred in po dirki ... zagotovljena!

Štartnine

Če si zelo želiš in si prepričan(a), da si na datum dirke prost(a), potem je zate Early Bird A, kjer se lahko prijaviš na dirko med prvimi in privarčuješ nekaj kun. Cena bo le 160 kun - a le do 15. februarja. Če še tuhtaš, potem tuhtaj do 29. februarja, ko se konča Early Bird B. Cena bo nekoliko višja - 180 kun, do 15. marca bo cena štartnine 200 kun, v redni prodaji do 31. maja pa 220 kun.

Lanskoletni festival

Lani tudi s Slovenci in z dvema reportažama na naši spletni strani. Prvo sta spisala nagrajenca lanske igre, kjer smo podeljevali štartnine, to sta bila Sandi in Darko. Svoje vtise sta strnila pod naslovom Adria Bike maraton Plitvice - Profi dirka za amaterje. Seveda ni šlo brez našega reporterja in številke 1 pri odkrivanju dobri fur in tur - Mateja Hartmana. Njegovo poročilo najdeš pod imenom Profesionalna tekma za rekreativce. Naključna in zelo podobna naslova dokazujeta predvsem eno - dirka je resnično profesionalno organizirana, tudi za amaterje!


Foto dokaz, da je Darko lani na maratonu užival!

Fotografije Adria Bike

Lanskoletni vrstni red

Dodatne informacije

Prijaviš se lahko na adriabike.hr

Preberi še:
Bliža se: Adria Bike Maraton Plitvice
Še dober teden do maratona Plitvice

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.