Pomlad se nezadržno bliža in temu primerno se vede tudi vreme. To nam seveda napoveduje sezono maratonov, ki se zna pri nas letos izkazati s kar desetimi prireditvami.

Seveda pa je začetek sezone kot že tolikokrat doslej na Krasu. 12. marca! Kras kros v Mirnu, otrok Avto moto karting kluba Ales.ca-racing, ki ga prireja v sodelovanju s KD Deš Fleš, je trenutno najprestižnejši pri nas. Z veliko udeležbo domačih in pa tudi velikim številom udeležencev iz sosednjih držav (lani rekordnih 490) si je pridobil status prireditve, ki se je enostavno moraš udeležiti. Seveda, če se dosti zgodaj prijaviš, saj gredo startnine kot vroče žemljice. Do sedaj, po tednu dni, imajo že skoraj 200 prijav, od tega veliko tudi potrjenih. Kategorija od 40 do 50 let je seveda spet najštevilčnejša, tako da organizator, v šali seveda, premišljuje o delitvi na 5 let.

Proga večji del ostaja ista, z dolžino 40 km in višinsko razliko 850 m, sporoča vodja organizacije Borut Klančič. Glede na razmere bo lahko tudi bolj razgibana, beri s kako enoslednico več, a vse v okviru trase, ki jo že poznamo. Štart in cilj bosta v Mirnu, lokacija štarta še ni določena. Organizator jo bo določil glede na število udeležencev, saj sedanja lokacija kar poka po šivih. Kraj Miren je ponudil za štartno mesto svoj glavni trg, kar kaže, da so maraton sprejeli za svojega in ga seveda podpirajo. Ves čas prireditve pa se bodo vrstili razni spremljajoči dogodki in predstavitve ter po zaključku dirke seveda podelitev priznanj.Pričakuje se nastop prav vseh prvokategornikov v našem in zamejskem maratonu z gorskimi kolesi in dirka bo zagotovo napeta in negotova do konca.

Seveda bomo tam tudi mi in mogoče celo s kakim presenečenjem.

Stran prireditve kraskros.com, kjer se lahko tudi prijaviš.

Preberi še
Kras kros je v burji še lepši

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.