Najhitrejši slovenski tekmovalec v disciplini enduro Vid Peršak bo od letos nastopal na kolesu Mondraker. Korošec, ki bo v tej sezoni dopolnil 21 let in tako vstopa v elitno kategorijo svetovne enduro serije (EWS), je bil tako rekoč od začetka zvest drugi španski znamki Orbea in je bil član njihove tovarniške ekipe Orbea Enduro Crew.

Zdaj bo nosil dres nove avstrijske ekipe Enduro Team Dorrong, v svetovni seriji registrirane kot razvojna ekipa. V njej so še vodja Bernd Dorrong, Petra Bernhard, Gerd Skant in veteran Cri Maierhofer. Člani bodo nastopali na kolesih različnih znamk, a z nekaj skupnimi pokrovitelji.Mondraker ima sicer v enduru še dva Španca, to sta Gabriel Torralba Garasa in Jacobo Santana Pastor. V avstrijski spustaški ekipi MS Mondraker trenutno ni objavljenih tekmovalcev v enduru, v SloEnduro pa nastopa še beljaška ekipa RLM Mondraker Racing Team z lansko skupno zmagovalko Yano Dobnig.

Vid se po koroških stezicah ter po gričih okoli Ljubljane, kjer študira na fakulteti za šport, že podi s kolesom Mondraker Dune Carbon XR, za trening ima še XC 29-palčnika Chrono Carbon.

Poleg Mondrakerja Vida podpira še Kenda Tires Europe, ki ga je uvrstila tudi na svoj seznam Kenda Heroes.

Vid je lani zmagal v skupni razvrstitvi serije SloEnduro, v kateri je dosegel tri posamične zmage. V svetovni seriji je bil v kategoriji do 21 let dvakrat na stopničkah - 2. na Irskem in 3. v La Thuili v Italiji.

Vid v pogovoru v živo na #mtbsiLIVE:
V živo z Vidom Peršakom o novem kolesu, ekipi …

Fotografije Miha Kolar/MK Visuals