Pod novo domeno mtbkranjskagora.si, ki bo družila gorskokolesarske prireditve v Kranjski Gori, je luč spleta ugledala spletna stran letošnjega evropskega prvenstva za kategorije masters, ki bo pod Vitrancem od 24. do 26. junija.

www.mtbkranjskagora.si

Privzeti jezik strani je angleški, na voljo pa je seveda tudi slovenska verzija.

Poleg vseh informacij, ki bi utegnile zanimati udeležence in obiskovalce prvenstva, stran vključuje tudi prijave za tekmovalce. Med njimi bodo tudi številni slovenski tekmovalci od 30. leta starosti dalje. Rok za predprijave je 15. junij, na kraju samem bodo prijave 10 evrov dražje.

Spomini na 2009
Pred dvema letoma so se ob mladinkah/mladincih in članicah/članih v Kranjski Gori v spustu merili tudi veterani. Tri kolajne so ostale doma: Ljubljančan Andrej Šumbergar je zmagal v kategoriji od 35 do 39 let, Idrc Boštjan Felc je bil v isti kategoriji drugi, Dušan Lepoša iz Murske Sobote pa je osvojil bron pri 'tamladih' veteranih od 30 do 34 let.

Slovenci bodo številčni in hitri
Slovenska DH masters konkurenca se je od takrat še okrepila. Zdaj so tu še Matevž Zupanc, Saša Merljak in Rok Podbevšek. Tokrat pa se bodo ob vznožju Vitranca za kolajne podili še v disciplini kros, kjer ima Slovenija prav tako močne adute. Večkratni udeleženec veteranskega SP Peter Vesel si je ta nastop izbral za najpomembnejšega letos poleg Cape Epica.

Raste pa tudi facebook skupnost, ki so jo prireditelji iz kranjskogorskega parka postavili za vsa masters prvenstva, ki še sledijo v Kranjski Gori. Pridruži se, povabi prijatelje.

www.mtbkranjskagora.si
www.facebook.com/ecmasters