V Osijeku med 7. in 11. junijem že osemnajstič prirejajo Pannonian Challenge. BMX in rolkarski festival, tudi z glasbenim pridihom.

Največji doslej

4. maja so v osješkem hotelu Osijek napovedali 18. festival, ki bo tako športno kot tudi glasbeno najbolj barvit in še večji kot v preteklosti.

Po besedah župana Vladimirja Šišljagića je Pannonian eno izmed največjih imen in blagovnih znamk mesta, ki ne samo da je festival, dober za lokalno mladino, temveč privabi obiskovalce s celega sveta. In ravno ta festival daje mestu Osijek največjo prepoznavnost po celem svetu.

V Osijek bodo prišla velika imena svetovnega BMXa. Največje je vsekakor Avstralec Martin Logan. Ne bo pa manjkal niti najboljši hrvaški BMXer, Varaždinec Marin Ranteš, ki pravi: “Pannonian mi pomeni ogromno, saj je tudi edino veliko tekmovanje na Hrvaškem. Na domačih tleh imam še večjo motivacijo, da iztisnem iz sebe nekoliko več. Osijek pa je tako ali tako moj drugi dom. Počutim se kot domačin. Ravno zaradi tega svojim prijateljem iz tujine zelo rad pokažem lepote mesta in Slavonije, jim predstavim dobro domačo kulinariko in seveda omogočim najboljši after party.”


Včerajšnja tiskovna konferenca.

Glasbeno dogajanje

Prihod so že potrdili S.A.R.S., Bad Copy, Frenkie, Let 3 in mnogi drugi glasbeniki. Vstopnina na glasbeni del festivala bo 20 kun na večer, ogled športnega dela pa bo brezplačen.

Na 18. festivalu Pannonian Challenge bo ob organizatorju za popolnost prireditve skrbelo 200 prostovoljcev. Na tekmovalnem prizorišču bo nastopilo preko 300 vrhunskih tekmovalcev iz celega sveta.

Več informacij najdeš na pannonian.hr.

Foto organizator