Če s(m)o lani bajkali z bajko prvič, bomo letos bajkali z bajko drugič. V soboto 13. maja v Novem mestu.

Kolesarsko društvo Bajka prireja festival za vse ljubitelje gorskega kolesarjenja in v festival združuje tudi rekreativni gorskokolesarski maraton.

Trasa maratona s štartom in ciljem pri Kmetijski šoli Grm bo dolga 33 kilometrov z 800 višinskimi metri vzponov. Trasa vodi po gozdnih in makadamskih poteh, asfalt je le na kratkih, povezovalnih odsekih. Ena kategorija za vse udeležence, ne glede na starost in spol. Poleg čelade in izpravnega kolesa sta obvezna še zabava in smeh!

Bajkafesta ni brez zabave in dobre hrane. Vsaj tako pravi Jože Zupančič, mož, ki stoji za projektom, in doda, da bo po opravljeni gorskokolesarski furi poskrbljeno tudi za to in sicer na Sevnem v Centru biotehnike in turizma, kjer se bo prizkušalo lokalne dobrote. Niti brez glasbe v živo ne bo šlo.

Če ti sobota ne bo dovolj, potem lahko pumpaš z Bajko v nedeljo 14. maja v novomeškem nakupovalnem centru. Tam bo čakal modularni pump track oziroma tlačilni poligon, tako da zabave ne bo manjkalo niti na zadnji dan v tednu.

Če si se pozabil “pofočkati” v predprijavi, se lahko prijaviš tudi na dan dogodka.

Dodatne informacije najdeš na bajkafest.si 

Bajkafest tudi na facebooku 

Preberi še:
Bajkafest: Blato in ostale lepe stvari
V živo z Jožetom Zupančičem o dolenjskih dogajanjih

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.