Na dirki visoke kategorije (HC) v avstrijskem Obertraunu odlični rezultati naših predstavnikov.

Obertraun je bil ta vikend prizorišče tekme visoke kategorije UCI. Proga na tem prizorišču je delno umetna in mestoma izjemno tehnična. Še pred kakim letom tu ne bi pričakovali dobrih uvrstitev naših tekmovalcev, a v zadnjem letu je zapihal nov veter in z upanjem in velikim veseljem lahko pričakujemo naslednje velike tekme.

Mladinci

Naši mladinci so se odrezali odlično. Miha Klemenčič (MBK SportR.si) je bil tretji in je zopet nabral kup točk za svetovno lestvico. Pred njim sta bila samo Švicar Jorin Gabriel (JB Brunex) in Novozelandec Eden Cruise (NZ MTB Performance Hub). Matevž Govekar je bil osmi, Matjaž Lozar (oba MBK SportR.si) pa trinajsti. Na dvajseto mesto se je uvrstil še David Ivartnik (Energijateam.com).

Miha Klemenčič: “Ja, kaj naj rečem, dirka je bila super. Štartal sem odlično, vendar sem v prvem krogu malo preveč spustil prva dva. Kasneje me je prehitel se nemški tekmovalec in mi uhajal že za kako minuto. V predzadnjem krogu sem do konca pritisnil na plin in ga prehitel. Tempo v zadnjem krogu je bil super, saj sem na koncu precej zmanjšal tudi zaostanek za drugouvrščenim. Če potegnem črto, sem z rezultatom zelo zadovoljen.
Proga je bila brutalno dobra in zelo tehnična. Poleg tega pa tudi še nisem v polni formi po bolezni, ki se je vlekla kar nekaj časa."

Matevž Govekar: “Proga je bila tehnično zelo zahtevna. Trudil sem se, da jo odpeljem čim bolj tekoče. Najbolje mi je to uspelo v zadnjih dveh krogih in končal sem na osmem mestu. Sledita dva tedna treninga do naslednje tekme za Sloxcup v Kočevju."

Do 23 let

Rok Naglič (Calcit bike team) je v hudi konkurenci tekmovalcev kategorije U23 osvojil odlično četrto mesto z majhnim zaostankom le minute in 36 sekund za zmagovalcem, odličnim Italijanom Gioelejem Bertolinijem (Team Nob Selle Italia). Drugi je bil Novozelandec Ben Oliver (NZ MTB Performance Hub), tretji pa Latvijec Martins Blums (ZZK).

Rok Naglič: “Štartal sem odlično in na vrhu vzpona sem bil na super tretji poziciji. Pozneje sem moral nekoliko popustiti in sem se ustalil na sedmem mestu. Od tam sem dirkal svojo dirko. V tretjem krogu sem se počutil odlično in sem napadel na vso moč, prehitel par tekmecev in si ustvaril lepo prednost, kake minute pred petouvrščenim. Z rezultatom sem izredno zadovoljen! Kar lepa popotnica in kup točk za Nove Mesto naslednji vikend.“

Mladinke

Povsem novo izkušnjo je doživela Vita Movrin (Energijateam.com). Vsa dekleta, od elite do mladink, so štartala skupaj. Tako je dirko doživela na najvišjem nivoju. Na koncu je kljub nekaj težavam zasedla odlično četrto mesto in si s tem še bolj utrdila samozavest. Zmagala je Avstrijka Laura Stigger (URC Ötztal) pred sonarodnjakinjo Corino Druml (ASVÖ Öamtc Sc Hermagor) in Jessico Manchester (NZ MTB Performance Hub) iz Nove Zelandije.

Vita Movrin: “Tekma v Obertraunu je za mano. Bilo je res zelo naporno. Mladinke smo štartale ob enih, zato je čakanje še bolj dvignilo mojo nervozo ...
Začela sem odlično in si priborila drugo pozicijo. Na spustu me je prehitela na koncu drugouvrščena, takoj za tem pa sem na ovinku padla. Takrat me je ujela še tretja. Zbrala sem se in v svojem ritmu sem nadaljevala dirko. Skušala sem dohiteti tretjo in še enkrat padla ... Sama proga je bila zelo zahtevna in ne tipična za kros dirko. Ni bilo časa za počitek. Vsebovala je veliko umetnih tehničnih elementov na katerih moram še veliko delati. Rezultat ni slab. Ni odličen, je pa, glede na vse, kar soliden.“

V elitni ženski kategoriji je zmagala Jana Belomojna (CST Sandd American Eagle), pri moških pa Thomas Litscher (JB Brunex Felt Team).

Mlajše kategorije

V soboto so bile še dirke mlajših kategorij, kjer se je najbolje odrezala Hana Kranjec Žagar (Calcit bike team) z odličnim drugim mestom v kategoriji U13. Marcel Gladek je bil v isti kategoriji osmi, Daša Mlakar (oba MBK SportR.si) v U17 deseta, Matic Kranjec Žagar (Calcit bike team) pa v U17 štiriindvajseti.

Vrstni redi 

Dogodek in fotografije na facebooku 

Na naslovni fotografiji Miha Klemenčič, foto organizator.

Preberi še:
Tanja in Miha z zmagama na Grazer Bike Opening 2017

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.