Lani v Sloveniji. Letos na Škotskem. Tudi s slovensko odpravo.
27. in 28. maja je bilo veselo, zabavno in tudi dirkaško obarvano na posestvu Novar v Evantonu. V znamenju koles brez prestav in domiselnih kostumov, dobrega piva in lokalne hrane.

Nekaj več kot 150 tekmovalcev in tekmovalk se je soočilo s 15 kilometrov dolgim krogom s skoraj 700 višinskimi metri vzponov. S štirimi Slovenci: Tine Činč, Matej Kozar, Uršula Kordiš in Danijel Kovačič.


Ena skupinska. Gostitelji prvenstev 2014, 2015 in 2016. Severna Irska, Sicilija in Slovenija.

Dani Kovačič na kratko:

“Bilo je super. Družba kot se spodobi. Veliko starih znancev s singlespeed prvenstev, kar nekaj tistih, ki bili lani del SSEC v Kobaridu in nekaj novih - lokalcev.

Vzdušje pozitivno, dirka pa težka! V 15 kilometrov dolgem krogu si se moral povzpeti za skoraj 700 višincev in to smo ponovili trikrat! Kar težka! Razgibana, s strmimi vzponi in s spusti po ensolednicah.”

Dirko in naslov najboljšega na stari celini je dobil lokalni singlespeeder Ewan Thorburn, dvakratni svetovni prvak in zmagovalec v Kobaridu Angus Edmond je bil drugi, na tretje mesto pa se je uvrstil še en Škot - Alex Glasgow, ki je tokrat prvič poganjal kolo brez prestav.

Najbolj zanimivo je bilo vsekakor izbiranje novega prizorišča. A "kobariška" lisica Samantha se je odločila, da naslednje leto potuje na Nizozemsko!


Ena nočna in vesela. Dani, gostitelji SSEC 2018 in Samantha "the Fox".

Utrinke z dirke si lahko ogledaš na flickr.com. Avtor fotografij je Richard J Pearce.  

Spletna stran 

Prvenstvo na facebooku

Foto Uršula Kordiš