Poleti smo napovedali nagradni natečaj Support Your Local Spot. Prijaviš svoje lokalno "igrišče" za kateri koli "akcijski" šport, na facebook strani nato obiskovalci glasujejo za fotografije in videe. Tisti z največ "lajki" bo za investicijo 3000 evrov v parkec.

Natečaj so sprva razpisali do konca novembra, a so ga na vztrajanje zimskih lokacij podaljšali do 29. februarja. Tako imate čas svoje prijave oddati tudi tisti poletni lokalci, ki vam je morda zmanjkalo časa za montažo videa.

Bajk spoti
Doslej so med prijavami štiri (gorsko)kolesarske: Športni park Pale v Ajdovščini (tamkjašnja 4X proga je bolj znana pod imenom Črn trn), Dirt park Maribor (bolj špičasta polovica kolesarskega objekta ob Kardeljevi), Sorica trails (projekt na Soriški planini, na uvodni fotografiji) in Bike park Pohorje.

V kratkem naj bi objavili vmesne izide glasovanja, saj ti na strani ta čas niso očitni. Za seštevek točk vskega kandidata je treba namreč sešteti lajke vseh njegovih fotografij in videov. Neuradno je v vodstvu mariborski sk8park. Zatorej kar pridno glasovat za tvoj najljubši bajk spot.

Pa legalnost?
Ker vemo, kako je s tem našim športom, smo prireditelja Spankteam povprašali, kaj se zgodi v primeru, da "spot" nima urejene vse papirologije (da ni legalen).
"O tem, kako so spoti pravno-formalno urejeni, bomo ugotavljali po izboru, torej le za nagrajeno prijavo. Naš interes je le, da postavljeni objekti na spotu ostanejo vsaj leto dni in da tam lahko brez težav izvedemo prireditev," pravi g. Spanky, Iztok Kvas.

Na uvodni fotografiji spot Sorica trails, maneken Žan Fojkar, foto Boštjan Gartnar.

SYLS na facebooku