Dobra dirka, visoke temperature in prijetno vzdušje. Končalo se je še eno tekmovanje B4X Inverted.si pokala Slovenije. Prizorišče - športni park v Šempetru pri Gorici.

Za šolarje prva počitniška sobota, za B4X druga dirka letošnje serije, za Deš Fleš pa še ena izmed dobro izpeljanih organizacij kolesarskih prireditev.

Zanimiv koncept bojev na pump progi je prinesel nekaj zelo tesnih odločitev v skoraj vseh kategorijah.

Najprej so bile na sporedu kvalifikacijske vožnje. Le-te so potekale po večjem krogu v obratni smeri kot so kasneje potekali boji na izločanje.

Glavno tekmovanje je bilo v stilu avtomobilistične dirke “Race of Champions”, kjer so morali tekmovalci prevoziti kombinacijo malega in velikega kroga. Boljši iz kvalifikaciji, kasneje pa zmagovalec vsakega kroga, je izbiral v kateri krog bo odpeljal najprej. Zanimivo in taktično zelo nepredvidljivo, saj tekmovalcem ni dovoljevalo nobenega počitka, ampak je bilo treba voziti na polno od štarta do cilja.

Vrstni redi po kategorijah

U7 -prijavljen je bil le en tekmovalec, ki se je pomeril s fanti kategorijo višje, a je bil zelo borben, to je Vito Plahuta (KK Črn Trn)

U9 - tesni obračuni že v kvalifikacijah, nato pa zmaga za Nika Preka (KK Črn Trn) pred Joštom Ložarjem (Rajd Funsports). Na tretje mesto se je uvrstil Jakob Praček.

U11 - zmagal je Val Trinle Lampič (BSX Racing Team), drugi je bil Mai Pokleka (KD Lignit), na tretjem mestu je končal Maxim Jazbar (KK Črn Trn).

U13Tim Rovtar, Beno Batič (oba KK Črn Trn) in Matic Sitar (Rajd Funsports) je bila najboljša trojica.

U15Gaj Gorza (BSX Racing Team) prvo, Matic Curk drugo in Matej Koren (oba KK Črn Trn) tretje mesto.

Mladinci (U19) - Zmaga Primoža Lemuta pred Anžetom novicem in Nejcem Batičem (vsi KK Črn Trn).

Elite - največ spretnosti je pokazal Janez Turk. Na drugo mesto se je uvrstil Jani Volk (oba KK Črn Trn), na tretje pa Aleksander Kavaš (KK Bula).

Dekleta - na dirki sta bili dve predstavnici. Mila Lampič (BSX Racing Team) in Naja Stipanič, ki sta se pomerili v moških kategorijah. Prva v U9, druga v U15.

B4X Inverted.si pokal Slovenije na facebooku.

Fotogalerijo najdeš tukaj

Vrstni redi in še ena fotogalerija na spletni strani desfles.si.

Naslovna fotografija Kolesarsko društvo Deš Fleš

Preberi še:
Pokal B4X Inverted.si štartal v Ajdovščini