Zmagovalca pete dirke svetovne enduro serije (EWS) sta v kraju Millau na francoski strani Pirenejev postala Francoza - Cecile Ravanel (Commencal Vallnord) pri ženskah in Adrien Dailly (Lapierre) pri moških. Pred še več Francozi … Cilki sta sledili rojakinja Isabeau Courdurier (Sunn) in Švicarka Anita Gehrig (Ibis Cycles), Adrijanu pa rojaka Alexandre Cure (BH-Miranda) in Damien Oton (Devinci).


Adrien Dailly, foto EWS

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Team Dorrong Enduro) je imel preblisk v 7. od devetih etap z 9. mestom. Še enkrat je bil 17. in enkrat 21., skupno pa je zasedel 27. mesto z dvema minutama in 21 sekundami zaostanka za zmagovalcem.

“Dirko bi lahko opisal kot francosko klasiko,” sporoča Vid. “To pomeni tehnično izjemno zahtevne proge, večinoma speljane po skalnati površini, ki so v kombinaciji s slabim vremenom terjale od tekmovalcev ogromno znanja. Sam se na tej podlagi nisem najbolje znašel, ampak sem s precej rezerviranimi in varnimi vožnjami kljub vsemu uspel iztržiti dober rezultat. Vesel sem, da sem bil kljub temu hiter na dveh etapah, ponovno pa sem največ zaostal na fizično izredno zahtevnih progah.”


Vid Peršak

Oba dneva dirkanja je deževalo. V težkih razmerah so tekmovalci za 9 hitrostnih preizkušenj v dveh dneh skupaj prekolesarili 88 kilometrov.


Šesta od osmih dirk EWS bo konec meseca v Aspnu v Koloradu. Brez Vida, ki zopet nastopi na sedmi dirki sredi avgusta v Whistlerju in nato tudi na finalu v Finalu 30. septembra in 1. oktobra.

Vrstni redi

www.enduroworldseries.com

Tudi na uvodni fotografiji je Vid


Cecile Ravanel

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.