Dvojni spored svetovnega pokala, le teden dni po akciji v Andori. Dirki gosti švicarski Lenzerheide. Tudi s slovenskimi tekmovalci in tekmovalkami na štartu obeh preizkušenj.

Kros

Pri moških na skoraj domačem terenu Nina Schurterja po vsej verjetnosti ne bo prišlo do večjih presenečenj. Čeprav iz ozadja prihajajo mladi in močni tekmovalci, bo Schurter zagotovo v lovu na 24. zmago v svetovnem pokalu.

Pri dekletih se vrača zmagovalka lanske dirke, ki je ravno v Lenzerheideju začela zmagovalni niz, Švedinja Jenny Risveds. Ali bo ona tista, ki bo prekinila dominanco Jane Belomojne, bo znano v nedeljo.

Kaj pa Tanja Žakelj? V Andori je odlično predstavo pokazala v zadnjih dveh krogih dirke in se povzpela na rob deseterice. Lani je bila na tem prizorišču uvrščena na 16. mesto. V nedeljo lahko cilja mnogo višje!

Poročilo z lanske dirke

Spust

Peta dirka v spustu na le dober kilometer in pol (1531 metrov) dolgi progi s 388 višinskimi metri je v preteklosti že postregla z zelo zanimivimi odločitvami. In tudi v svetovnem pokalu so se letos na najvišji stopniki zamenjali štirje različni kolesarji. Kaj lahko prinese Lenzerheide? Danny Hart se vrača, Aaron Gwin lovi vodilnega v pokalu Grega Minnaarja, Troy Brosnan je od sobote dalje na krilih zmagoslavja, potem sta tu še dva Francoza Vergier in Bruni. Če bo proga suha, potem si lahko obetamo zelo tesne odločitve.

Tudi borba deklet je zelo izenačena. Tracey Hannah je še vedno vodilna, Myriam Nicole je v soboto dosegla svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, Rachel Atherton še ni v najboljši formi, Tahnee Seagrave čaka na svoj trenutek ...

Od naših tekmovalcev je Jure Žabjek zelo konstanten, dve uvrstitvi letos med najboljših 15 sta vsekakor dober pokazatelj odlične forme. Lahko pa računamo tudi na druge. Monika Hrastnik je lani dosegla odličen kvalifikacijski čas, saj se je uvrstila na šesto mesto, nato ji na dirki ni šlo vse po načrtih in je končala kot dvanajsta.

Poročilo z lanske dirke


Dirke si lahko ogledaš na redbull.tv. V soboto spust in v nedeljo olimpijski kros.

Naslovna fotografija Klemen Humar

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.