Drugo v seriji dirk Husqvarna Adria Bike Series pod okriljem Adria Bike Group so premierno predstavili lani, letos sledi druga izvedba - Fužine 2 Sea. Štiri proge, štiri različne težavnosti, a vse s štartom in ciljem v Fužinah v Gorskem kotarju.

Dirka Fužine 2 Sea je dobila ime po najdaljši trasi, tisti, ko se iz Gorskega kotarja spustiš čisto do morja in se v Crikvenici obrneš nazaj proti štartu.

Proge

Prva in najdaljša je F2S 80. 80 kilometrov in 2200 višinskih metrov vzponov. Proga, ki ni za vsakega, a je vredna vsakega prevoženega kilometra.

Druga po vrsti je F2S 50, ki meri v dolžino 56 kilometrov, vmes pa je potrebno prevoziti 1200 višinskih metrov vponov.

Tretja, lažja in primerna za čisto vse kategorije in kolesarske zmožnosti je F2S 30. 33 kilometrov bo potrebno prevoziti in vmes premagati 600 višinskih metrov.

Družinska in naposled resnično najlažja in najkrajša je F2S 15, s 15 kilometri in 202 višinskima metroma vzponov.Kategorije

Kot je v navadi pri organizatorju, so kategorije 4 in sicer:
Moški - od 18 do 39 let
Moški masters - od 40 do 49 let
Moški grand masters - nad 50 let
Ženske - enotna kategorija

Letos je na dirkah F2S 15 in 30 dovoljen štart tudi osebam, ki so dopolnile 16 let, a le ob spremstvu staršev, če le ti tudi tekmujejo, seveda.Kdaj in kje?

Druga dirka serije Adria Bike bo 27. avgusta v Fužinah v Gorskem kotarju. Na tretjo dirko v seriji bo potrebno počakati do meseca oktobra. Na F2S pa se lahko prijaviš na tem mestu.

Pravilnik 
Lanski vrstni redi

Foto organizator

Preberi še:
Fužine 2 Sea: Prvi maraton je pod streho