Vzdržljivostne dirke v spustu s skupinskim štartom, ki so pravzaprav bolj enduro kot spust, so posebno poglavje v dirkanju “na težnost”. Trenutno edina na našem koncu sveta je Matadown. V nedeljo 6. avgusta ga petič prirejajo na Matajurju, takoj za mejo z Italijo.

Dirka, ki poteka po dolgi in razgibani stezici z vrha Matajurja do kraja Špeter Slovenov (San Pietro al Natisone) ob reki Nadiži, je tudi četrta od sedmih v seriji SloEnduro 4Fun.


Prevoz na štart je organiziran, a na koncu je treba malce porinit

Lani so se na Matajurju pomerili kolesarji iz petih evropskih držav, med moškimi je bil najhitrejši Slovenec Robert Kordež (Black Hole enduro team) z novim rekordom proge 27 minut in 57 sekund, med ženskami pa Avstrijka Yana Dobnig.

Proga meri 12,5 km s 1500 m višinske razlike in ima tudi nekaj krajših vzponov. Organizatorji iz ASD Maglia nera pravijo, da je še bolje pripravljena in zavarovana.


Pri dekletih je lani odlično začela Petra Bernhard

Pred dirko bodo na krajši progi potekale kvalifikacije, na osnovi katerih bodo tekmovalce razvrstili v dve štartni skupini. Prva bo finalno vožnjo začela ob 14. uri, druga pol ure pozneje. O končni razvrstitvi bodo odločali časi, saj bodo v obe skupini razvrščeni podobno hitri tekmovalci iz kvalifikacij, ne hitrejša polovica v eno in počasnejša v drugo skupino.

Prijave so odprte do srede 2. avgusta, število udeležencev pa je omejeno na 150.


Razpis na sloenduro.com

Stran prireditelja in prijave na vallimpiadi.it

www.facebook.com/Matadownevent
www.instagram.com/matadown

Lansko poročilo
Z Matajurja prvič slovenski rekord

Fotografije Gianpaolo Scognamiglio, fotogalerijaZmagovalcu večna slava, drugo- in tretjeuvrščenemu pa dekle v bikiniju, a ne Matjaž?

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.