Svetovna enduro serija (Enduro World Series - EWS) je danes objavila koledar za sezono 2018. Dirko serije bosta prvič gostili tudi Avstrija in Slovenija in to skupaj: 30. junija in 1. julija bo na Peci na avstrijskem Koroškem in na Jamnici na slovenskem Koroškem potekala četrta dirka serije.

Takole so jo opisali v sporočilu za medije:
Četrto dirko bo gostilo novo prizorišče, prvič bo dirka potekala v dveh državah - v Sloveniji in Avstriji. Čezmejna dirka se začne na Jamnici v Sloveniji na prekrasnih ročno zgrajenih enoslednicah, drugega dne pa se seli na Peco v Avstriji. Tam tekmovalce čakajo etape, ki bodo med najdaljšimi v zgodovini EWS, vmes pa tudi podzemni transferji. To bo gotovo ena najbolj pestrih dirk doslej.

EWS bo v svoji šesti sezoni združila osem dirk na treh celinah. Čezmejna dirka, ki jo na tem koncu sveta poznamo iz petih izvedb pod imenom Black Hole enduro, je ena izmed štirih novih v seriji. Letos je prinašala točke za kvalifikacijsko lestvico EWS.

Iz Črne luknje

“Ponosni smo, da smo uspeli s kandidaturo,” pravi soprireditelj Black Hole endura in festivala Black Hole Anej Štrucl. “Z ekipo smo se trudili za to in dokazujemo, da imamo potencial za prireditve na najvišji ravni. Baza prireditve bo na Peci, a slovenska organizacija bo vsaj enakovredna avstrijski.”

Zaradi zgodnejšega datuma dirke bodo prihodnje leto bolj zgodaj izvedli tudi celoten festival.

Iz Whistlerja, kjer poteka 7. letošnja dirka

“Ponosno oznanjamo novo sezono in pozdravljamo nekaj novih gostiteljev ter nekaj klasik,” pravi direktor EWS Chris Ball. “Lepo je videti, kako disciplina raste. Mislimo, da imamo za 2018 najbolje razmerje drame, potovanj, vznemirjenja in avantur na eni ter ne pretežke logistike za tekmovalce ter prijaznosti gledalcem na drugi.”

Koledar EWS 2018

24./25. marec - Lo Barnechea, Čile
31. marec/1. april - Manizales, Kolumbija
12./13. maj - Olargues - Montagnes du Caroux, Francija
30. junij/1. julij - Petzen-Jamnica, Avstrija/Slovenija
21./22. julij - La Thuile, Italija
12. avgust - Whistler, Kanada
22./23. september - Ainsa-Sobabre, Španija
29./30. september - Finale Ligure Italija

Če ne verjameš :D, preberi še na www.enduroworldseries.com

Oglej si še
Video z Black Hole endura 2017

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.