Valamar Riviera iz Poreča je največje turistično podjetje na Hrvaškem, ki vključuje 43 objektov na jadranski obali oziroma 30 hotelov in letovišč ter 13 kampov od Istre, otokov Krk in Rab, ter vse do Dubrovnika. Njihove zmogljivosti lahko sprejmejo več kot 48.000 gostov.

Od profesionalnih do rekreativnih kolesarjev

Skupina Valamar je kolesarski turizem vzela za svojega že pred leti in to ne kot dopolnilno dejavnost, temveč produkt, ki je vreden pozornosti in investicije.

Tako na poreškem koncu že leta gostijo kolesarske ekipe prve kategorije! V zadnjem času so najbolj znani gostje ekipa Bahrain Merida, pa tudi kolesarke ekipe BTC City Ljubljana so redne obiskovalke Valamarovih hotelov.

Kot pokrovitelj gorskokolesarske dirke, imenovane Terra Magica, je Valamar že leta zasidran tudi v gorskem kolesarstvu. In prav tu so se lotili velikega projekta, ki naj bi Istro in Kvarner postavil na zemljevid kolesarskih destinacij v jesenski in pripravljalni sezoni - tako imenovani zimski trening kamp.Nova investicija v Rabcu je več kot dobrodošla

Z investicijo v Bike center Rabac so začeli štiriletni načrt, ki do leta 2020 poleg že zgrajenega “skils” parka s tremi do štirimi kilometri poti obsega tudi razširitev mreže poti na 35 do 40 kilometrov.

Z urejanjem starih in dodajanjem novih poti naj bi Rabac dobil stalno mrežo poti za gorske kolesarje, ki bi zagotovila dober in varen trening tako profesionalcem, kot tudi navdušenim rekreativnim kolesarjem.

Zavezali so se, da bo 365 dni na leto v Rabcu odprt vsaj en hotel, tako, da trening kampom nič ne bo manjkalo. Tu je tudi dodatna ponudba za družine in animacija za otroke, tako da nikomur ne bo dolgčas.

K temu prav gotovo prispeva tudi odlična infrastruktura, v katero so vlagali zadnjih 10 let.

Bike Center Rabac je del Valamar Girandella Resorta in predstavlja vrhunsko destinacijo za profesionalne, rekreativne kolesarje in aktivne družine. Center na enem mestu združuje vse objekte, ki jih potrebujejo kolesarji. Bike Skills Park s pump trackom in proge različnih zahtevnosti, vse do kolesarske šole in vodenih kolesarskih tur.

Gostje tu lahko kupijo ali si izposodijo kakovostna kolesa blagovne znamke Cube ter ostalo kolesarsko opremo. Na voljo pa jim je servis koles, pranje in shramba za kolesa, ki je pod video nadzorom.Specializiranih 7

Valamar Riviera ima sedem specializiranih kolesarskih hotelov, ki kolesarskim gostom ponujajo nadstandardne storitve.

In zaradi tega se na kvarnerskih otokih Krk in Rab Valamar aktivno vključuje v gradnjo poti za gorske kolesarje. Skupaj z lokalnimi skupnostmi, turističnimi organizacijami in ponudniki storitev naj bi na obeh otokih označili in uredili mrežo poti, ki bi služile kolesarjem preko celega leta.

Seveda bodo še naprej aktivno podpirali tudi dirke in ostale prireditve na teh območjih - kot že omenjena Terra Magica in pa Baška Outdoor Festival, saj dobro vedo, da le te pritegnejo največ pozornosti zainteresirane javnosti in posledično pripeljejo nove goste, ki si želijo, poleg oddiha seveda, spoznati tudi gorskokolesarske poti in združiti prijetno s koristnim.

CFR (Cannondale Factory Racing) in ostali

Tako ekipa Cannondale že aktivno sodeluje z odgovornimi pri načrtovanju trening kampa v mesecu februarju, saj čutijo, da potrebujejo spremembo rutine in novo okolje za trening. In tu se Rabac s svojo milo klimo preko zime in seveda lepo naravo in zahtevnimi potmi za gorske kolesarje ponuja kar sam od sebe, tudi gastronomsko.

Velik plus je tudi enostavna logistika - osem ur vožnje z avtomobilom iz celinske Evrope.

Istra in kvarnerski otoki imajo prav vse, kar ponujajo tradicionalne destinacije zimskih trening kampov za kolesarje. Imajo pa tudi veliko prednost - nezahteven dostop brez omejitve teže prtljage!

Tako lahko že v začetku naslednje trening sezone pričakujemo na Istrskih poteh množico rekreativcev, pa tudi nekaj znanih imen svetovnega krosa in maratona.

valamar.com


Preberi še
Ekipa Cannondale se v Istri pripravlja na zadnje dirke sezone