Druga izvedba krvavškega kolesarskega festivala je trajala dva dni z mtb težiščem v nedeljo, ko je bil osrednja točka Enduro Krvavec.

Štart s prireditvenega prostora pred hotelom Krvavec in vračanje tja sredi dirke je tokrat pomenilo več festivalskega dogajanja kot lani, ko so krožili po Muciju in je bila na koncu pot na Plažo na podelitev bolj nebodigatreba. Pa še pumptrack je bil zopet, pa ekipa MTB in BMX dirt letalcev s svojo predstavo, pa pit stop enduro pred podelitvijo endura … Nekako od 11. ure ves dan nekaj.


Pumpaj! Foto Sandi Bertoncelj

Saj bojda tudi v soboto ni bilo slabo s cestnim vzponom za kralja in kraljico Krvavca, pa z otroško dirko na Bambinu v sodelovanju s KD Rajd in še čim. A cestna klapa je namrgodena pocuzala ostanek iz svojih bidonov, počakala podelitev in se spustila v dolino. Ni bilo kakega žura. Morda iz protesta, čakajo asfalt do Plaže :)

Vsekakor vse skupaj prijeten festivalček. V lepem vremenu in prijaznih temperaturah je na Krvavcu kar mrgolelo kolesarjev, pohodnikov, družin, jadralnih padalcev …


Naravnost na Njivice ga nese, foto Sandi Bertoncelj

Enduro Krvavec

Pa se vrnimo k tretji izvedbi krvavškega endura, ki v Bike parku Krvavec vsakič poskrbi za novosti. Tokrat sta bili to v soboto odprta povezovalna proga Jezerca ter junija odprta Panorama.


Krst za Jezerca, foto Nejc Bodlaj

V peti in pred-predzadnji dirki serije SloEnduro 4Fun letos se je pomerilo 64 tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije. Tri preizkušnje so bile strnjene na zgornji del Krvavca, od Tihe doline do Ambroža. Najprej Jezerca, nato zgornji del Mucija do Ambroža, pa vrnitev “na noge” na Plažo in še spust po Panorami. Nič posebno težavnega, a saj veš - ko greš na čas, lahko povsod čakajo težave.


Še ena z Jezerc, foto Nejc Bodlaj

Skupno zmago je odnesel Nejc Huth (Energijateam.com) pred mladincem Maticem Kokljem (Wolf Racing Team) in avstrijskim veteranom Crijem Maierhoferjem (Team Dorrong). Nejc je dobil etapi na Jezercih in Muciju, Matic pa tretjo na Panorami. Na koncu sta ju po dobrih devetih minutah dirkanja ločili le dve sekundi in 14 stotink.


Kokelj, Huth, Maierhofer … pa Jure Košir tudi fura Krvavec, ampak je bil tokrat peš

Četrti je bil Davor Kacin (Kamplc Racing Team) in peti Jernej Oblak, ki je tako zmagal v kategoriji hobi. Jaka Tancik (Energijateam.com) je z 9. mestom skupno zmagal v kategoriji master 1.

Najhitrejša ženska je bila Avstrijka Petra Bernhard (Team Dorrong), tudi vodilna v SloEnduru, pred domačinko iz Cerkelj Ano Tancik (Energijateam.com), ki je pod tem inemom prvič stala na stopničkah, ter vodilno v seriji 4Fun, Italijanko Eli Cos (ASD Maglia Nera).

Naslednja dirka serije 4Fun bo Enduro Kranjska Gora 9. in 10. septembra. Več

Aja, zelo pomembno: napeti "pit stop enduro" je dobil Jaka Tancik!

Vrstni red Endura Krvavec

Vrstni red po etapah


Fresh bike festival kot dogodek na Facebooku

Andras Oravecz je eno hudo galerijo s 53 fotografijami naložil semle

Uvodna fotografija Sandi Bertoncelj

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.