Gorski kolesarji že nestrpno čakajo etapno dirko Parenzana. Tridnevni maraton, ki poteka ob obali in v notranjosti Istre, se letos odvije od 22. do 24. septembra.

Dirka je razdeljena na tri etape, ki bodo vsaka tudi dirka zase z razglasitvijo najboljših vsak dan, na koncu zadnje pa tudi razglasitev najboljših, ki bodo tekmovali na vseh treh etapah.

Po Istri

Funtana, Vrsar, Poreč, Tar, Vižinada, Grožnjan, Motovun in drvenje po trasi nekdanje ozkotirne želežniške proge Parenzana so zaščitni znak dirke, ki je vedno na koncu sezone in prav gotovo spada med težje, a hkrati najlepše, prav zaradi raznolike pokrajine, skozi katero vodi tekmovalce.

Čakajo te tuneli in viadukti, naravni vzponi in užitek v pogledu na zelene vinograde in nasade oljk, ki obkrožajo pravljična srednjeveška mesteca sredi gričev. Seveda ni veliko časa za uživanje v razgledu, saj trasa po vinogradih in strmih vzponih in spustih zahteva polno pozornost.Letos bo, poleg običajnih nagrad za najboljše, zadnji dan potekala tudi tombola, v kateri bodo sodelovali prav vsi tekmovalci. Najsrečnejši pa bo domov odpeljal kolo Cube Reaction GTC. Poleg tega bodo izžrebali še veliko drugih nagrad, zato ne hiti takoj domov!

Organizator dirke, BBK Grožnjan, znan po organizaciji krosa Izgubljena ovca in Grožnjan by night, pa tudi nekaterih drugih dirk skozi sezono, je letos pripravil nekoliko spremenjene trase, za katere pravijo, da so še bolj privlačne.

Etape Parenzana Stage Race

Fast Friday, petek - dolžina 29 kilometrov in 170 višinskih metrov vzponov
Classic Tar, sobota - dolžina 46 kilometrov in 630 višinskih metrov vzponov
Maraton Cube, nedelja - Classic 70 kilometrov in 1800 višinskih metrov vzponov; Small 55 kilometrov in 1200 višinskih metrov vzponov

Pustimo se presenetiti in se dirke udeležimo v največjem številu!

Parenzana na spletu in facebooku.

Prijaviš se lahko na tem mestu.

Naslovna fotografija organizator

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.