Sinoči, v petek zvečer, je v Filmskem gledališču v Idriji Matic Carl prvič pokazal svoj film Unleashed. Pravzaprav ne prvič, le prvič javno, saj je z njim tudi uspešno izpolnil svojo diplomsko nalogo študija grafične in medijske tehnike na naravoslovnotehniški fakulteti.

Filmsko gledališče, nekdaj Rudniško gledališče, zgrajeno okoli leta 1770 in tako najstarejšo gledališko stavbo pri nas, je napolnilo kakšnih 150 gledalcev vseh starosti. Kot predfilm so videli 5-minutni filmček Let it ride Miha Tratnika Bajca, nato pa še 15-minutnega Unleashed.


Unleashed so snemali od lanskega junija. Nad Idrijo, v parku Cerkno, na ljubljanskem Golovcu ter v parku pri POP TV.

Na grobo lahko zapišem, da film z dobrim besedilom (napisal ga je Matic, v angleščini pa prebral Martin Mlakar) poda nekaj življenjskih modrosti. Pa ga moram pogledati še enkrat, da zapopadem vse.

Furanje je posneto atraktivno, a ne posiljeno. Morda zato bolj atraktivno za kolesarje kot za naključnega opazovalca. Martin Krivec, Črt Moravec in Matic Carl so divjali po izbranih poteh, da bi se jih človek kar spravil iskati, Leo Gamboc pa za konec v parku.

Oba filma bomo oktobra videli tudi na spletu, še prej pa nas Matic vabi v ljubljanski kino Bežigrad. V četrtek 21. septembra ob 19. uri. Vstopnice so brezplačne, le zagotovi si jo na blagajni kina Bežigrad. Za Bežigrad pride tudi Leo, ki je manjkal v Idriji.

Dogodek na Facebooku


Preberi/oglej si še
Napovednik filma Unleashed

Septembra film Unleashed

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.