Najprej so bile Plitvice, najstarejši in najmnožičnejši maraton pod okriljem Adria Bike, lani se je pridružil še Fužine 2 Sea, letos pa tretja dirka in tretja lokacija - Krk ’n’ Roll na otoku Krk. Vse tri dirke pa prvič združene v serijo Husqvarna Adria Bike.

Tretja dirka serije bo na Krku, natančneje v Baški, lokaciji, ki je zelo dobro poznana udeležencem dirke 4 Islands. Na sporedu bo 14. oktobra. Kategorije bodo štiri, trase pa tri. In vedno se bo potrebno povzpeti na Mesec.Kategorije:
Moški od 18 do 39 let
Moški masters od 40 do 49 let
Moški grand masters nad 50 let
Ženske - enotna kategorija

Od najlažje do najtežje:

Can’t stop - dolžina 27 kilometrov, vmes pa 500 višinskih metrov vzponov.


Highway to Hell - dolžina 46 kilometrov s 1000 višinskih metrov vzponov, štart in cilj v Baški.


It’s a long way to the Top - dolžina 76 kilometrov in 1600 višinskih metrov vzponov - začetek in konec v Baški.


Program

Začelo se bo že v petek 13. oktobra z otvoritvijo kolesarskega sejma (expo), vmes bodo potekale prijave na sobotno dirko, seveda se bo možno prijaviti tudi na dan dirke, ob 19. uri pa ena za ogrevanje - Krk & Roll Night Ride powered by Ledlenser - nočna vožnja.

V soboto zjutraj bodo najprej potekale prijave, ob 9. uri sledi štart najdaljše, ob 9:45 štart srednje in ob 10:30 še štart najkrajše preizkušnje. Ob 14:30 sledi podelitev priznanj najboljšim, ob 18. uri pa še ena podelitev, tokrat najboljšim v seriji Husqvarna Adria Bike.

Prijaviš se lahko na tem mestu, dodatne informacije najdeš na adriabike.hr.

Naslovna fotografija organizator