Megleno jutro, ki se je prevesilo v topel in sončen jesenski petek, je presenetilo z veliko udeležbo mladih in nadobudnih kolesarjev v disciplini BMX Race.

V BMX Parku Ljubljana se je zbralo kar 41 osnovnošolcev iz skoraj vseh koncev Slovenije. Odprto prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol ob Linhartovi je bilo v znamenju ene izmed kolesarskih olimpijskih disciplin.

Disciplina BMX Race počasi pridobiva na veljavi tudi v Sloveniji. In kljub dejstvu, da imamo le dve pravi progi, ki zadostujeta večini standardov, lahko zapišemo le to, da se dirkanje s kolesi BMX zopet prebuja!

Mladi nadobudneži jemljejo tovrstno kolesarjenje prav zares, kar se je videlo v vseh treh šolskih kategorijah.

Najmlajši, tisti rojeni med letom 2009 in 2011, so pokazali, da imamo pravi podmladek, ki ne pozna poraza. Čeprav je bilo “domačih” tekmovalcev malo, so jim družbo delali kolesarji in kolesarke iz kar nekaj slovenskih krajev. A ljubljanski podmladek je imel vse niti v svojih rokah in zmaga je ostala v prestolnici.

V absolutni in v konkurenci tekmovanja ljubljanskih osnovnih šol je prvo mesto osvojil Mak Breznik Falk (0snovna šola Mirana Jarca), ki je za seboj pustil Jošta Ložarja (OŠ dr. Vita Kraigherja), tretje mesto v odrtem prvenstvu je osvojil Žan Kogler. Na tretje mesto za prvenstvo ljubljanskih šol pa se je uvrstil Jaka Pančur iz Osnovne šole Trzin!

Med deklicami ni bilo nobene iz ljubljanskih šol, a so vseeno imele svojo kategorijo. Na prvo mesto se je uvrstila Pia Palčnik, na drugo Mila Lampič in na tretje mesto Lia Čebron.

Med dečki z letnico rojstva med 2006 in 2008 je bil najhitrejši Nik Golob, drugi je bil Rene Pečnik, na tretje mesto se je uvrstil Gaj Palčnik. Najboljši oziroma najhitrejši ljubljanski BMXarji pa so bili Erik Filić (OŠ Valentina Vodnika), Matej Gec (OŠ Franceta Bevka) in Nejc Gregorčič (OŠ Toneta Čufarja).

Tudi med najstarejšimi dečki je bilo napeto. Zmago v odprti kategoriji je osvojil Gaj Gorza. Na drugo mesto se je uvrstil Žiga Omerzu, tretji pa je bil Beno Batič. Med ljubljanskimi osnovnošolci pa je bil najhitrejši Matic Sitar (OŠ Jožeta Moškriča), drugi je bil Jaka Remec (OŠ Toneta Čufarja), tretji pa Žiga Horvat (OŠ Maksa Pečarja).

Vrstni redi in fotogalerija na kd-rajd.si.

Nasovna fotografija Klemen Humar

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.