Po Ajdovščini, Šempetru pri Gorici, Sv. Juriju, še enkrat Ajdovščini in Ravnah pri Šoštanju, je bila na vrsti še Ljubljana. Zaradi odpovedi dirke v Izoli je prestolnica gostila zadnjo dirko B4X inverted.si pokala Slovenije. Dirko je organiziral ljubljanski KD Rajd.

43 nastopajočih, kar je druga najvišja letošnja udeležba, se je pomerilo v BMX parku Ljubljana, kjer je bila dopoldan že dirka v disciplini BMX race za odprto prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol.Zavidljivo število tekmovalcev in tekmovalk iz ajdovskega Črnega trna in mariborskega BSX racing teama se je pridružilo ljubljanskim in okoliškim tekmovalcem. V kar nekaj kategorijah je bil boj za skupno zmago še odprt in obetali so se zanimivi boji.

Dirka je potekala po drugi polovici proge BMX s štartom na klančini pred drugim zavojem. Najhitrejši so jo na kvalifikacijah prevozili v petnajstih, povprečje pa se je ustavilo pri osemnajstih sekundah.

Po kvalifikacijah so sledile izločilne dirke. V vseh kategorijah je bilo kar nekaj atraktivnih dvobojev, a vsi so se končali v športnem duhu.Zmagovalci po kategorijah

Ženske - Naja Stipanič (KK Črn trn)
U7 - Mila Lampič (BSX Racing Team)
U9 - Jošt Ložar (Rajd Funsports)
U11 - Miha Čeh (KK Črn trn)
U13 - Tim Rovtar (KK Črn trn)
U15 - Gaj Gorza (KK Črn trn)
U19 - Primož Lemut (KK Črn trn)
Elite - Davorin Malekovič (ŠD Supersnurf)

Celoten vrstni red 

Bogati fotogaleriji najdeš na facebook profilih B4X Inverted.si in KD Rajd.

Končna razvrstitev bo znana kmalu, prav tako tudi kdaj in kje bodo podelitve nagrad najboljšim v seštevku letošnje serije!

Foto Klemen Humar

Preberi še:
B4X inverted.si: Peta dirka v Ravnah pri Šoštanju
B4X inverted.si: 4. dirka pokala je bila v Ajdovščini
B4X inverted.si: 3. dirka je bila v Svetem Juriju
B4X Inverted.si pokal Slovenije: V Šempetru pri Gorici je bilo vroče!
Pokal B4X Inverted.si štartal v Ajdovščini