Nekoliko krajša etapa brazilske etapne preizkušnje, a začinjena z več kot 2500 višinskimi metri vzponov, je bila kot kaže pisana na kožo našim tekmovalcem. Tokrat namesto prahu obilica zelenja.

V kategoriji open sta slavila Henrique Avancini in Jiri Novak. 74 kilometrov dolgo preizkušnjo sta potrebovala 3 ure 39 minut in 45 sekund ter za dve sekundi prehitela dvojec Fabian Rabensteiner in Michele Casagrande. Avancini in Novak v skupnem seštevku vodita za dve sekundi.Med masterji sta se na prvo mesto zavihtela Bart Brentjens in Abraao Azevedo. Tako sta po drugem mestu na drugi etapi zopet prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Pred dvojico Ondrej Fojtik in Robert Novotny imata pred današnjo etapo več kot pol minute prednosti. Uroš Breški in Cristian Poberai (Team Sportful Djak) sta iz dneva v dan hitrejša. Tokrat sta etapo končala na tretjem mestu! Tudi v skupnem seštevku sta se prebila na tretjo stopničko, kar je po tehničnih težavah na prologu zelo vzpodbudno!

V kategoriji grand master sta še tretjič zapored etapo na prvem mestu končala Peter Vesel in Pablo Rodriguez (Orphans Africa Mtb Team Cube) in imata v skupnem seštevku že več kot uro prednosti pred parom Raul Navarro in Deon Wilkins.

V ženski kategoriji sta suvereno v vodstvu Raiza Goulao in Margot Moschetti, na drugem mestu sta se "zasidrali" Ivonne Kraft in Naima Madlen Diesner.

Danes kolesarje čaka peklenska etapa, kjer bo v devetdeset kilometrih potrebno premagati 2712 višinskih metrov vzponov. 


Utrujeno, a hkrati sproščeno. Peter Vesel in Uroš Breški. Foto Nataša Vesel.

Uroš poroča: “Danes se nama je končno poklopilo. Tretja v etapi, zna biti da tudi tretja v skupnem. Težka, stma etapa, vmes čudovitih gora in zelenja. Se mi je zdelo, kot da bi se vozili po skritih dolinah, ob rekah in potokih, kjer raste tudi kaj prepovedanega ... Tam sem se neroda tudi dvakrat okopal, ma nič hudega …”

Peter pravi: “Danes je bil ponovljen start, ker so nas motoristi narobe peljali kake 4 kilometre.
Nekajkrat preko vode, enkrat celo do kolen. Hude single med bujnim rastlinjem. Tu je vse bujno, vključno z Brazilkami. Ceste pa kot da bi se vozil po lojtri. Prvo uro sva se borila, da sva ostala v grupi. Zadnjo uro pa full gas!”


Vrstni redi

Uroša in Cristiana (Team Sportful DJAK) podpirajo:


Petru zaupajo:


Naslovna fotografija Marina Magalhães / Brasil Ride

Preberi še:

Brasil Ride: Eno prvo in eno četrto mesto!
Brasil Ride: Na prologu zmaga Vesela in Rodrigueza

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.