Ekipa Pici Bici City Express vas v sodelovanju z mtb.si pelje na fiktivno in spiritualno potovanje skozi šest etap mukotrpne, za marsikoga nesmiselne in nepotrebne kolesarske discipline, ki sliši na ime ciklokros. Peti in od vseh skupaj tudi najpomembnejši krog Dantejevega pekla se je ta vikend odvijal v zasneženem Šenčurju. Kjer se je izbral celoten Crème de la crème slovenske kolesarske scene, vsaj tiste na zavitih krmilih.

Dante se je povsem neprofesionalno odločil za neudeležbo na tokratnem državnem prvenstvu, strokovno bi lahko rekli, da si je v korist kvalitete pisanja te strašno resne kolumne vzel distanco. V bistvu je doma fugiral na novo položene ploščice … res. Skratka, razlogov za izpust državnega prvenstva ne bomo naštevali, saj bi Dante izpadel kot zelo negativen in zagrenjen človek, pa temu ni tako. Na teren je poslal svoje najboljše obveščevalce in jim natančno razložil zadolžitve, da bi kolumna le preživela in doživela svoj epilog v šestem krogu.

Tako kot v Božanski komediji so se tudi v našem petem krogu pojavili pohlepneži, oz. po domače - lovilci naslovov. Tradicionalno so se na “državcu” pojavili tudi veljavneži iz Kolesarske zveze, ki so veselo podeljevali nagrade in se fotkali za letošnji almanah. Seveda smo bili na “državcu” tudi mi, člani Pici Bici City Express. Tokrat žal brez protagonista, a nič manj resno. Ste vedeli da smo v davnem letu 2014/2015 v naših vodah imeli državnega prvaka v ciklokrosu? Jernej “Puma” Stibilj je takrat v prekmurskih Petanjcih stopil na najvišjo stopničko, požel bujne aplavze in bil nemudoma povzdignjen v halo slavnih. Od takrat ima nemškega sponzorja, dve kolesi na tekmah, mi pa samo omenimo njegovo ime in sponzorska sredstva kar letijo v našo smer.

!POK! A je bil POK? Pozabil sem vprašat obveščevalce če je bil POK ... Predvidevam, da je bil POK! Za državno prvenstvo bi se spodobilo.
Tekmovalci so se pognali v prvi krog pretežno ravninske in zasnežene trase. Po poročilih obveščevalne službe PBCE je bila proga zelo počasna ... Imela je pester nabor podlag: od makadama, asfalta, mivke, snega … do tapisona. In na veliko žalost vseh udeleženih nobene priložnosti za #airtime. Medtem ko je Dante fugiral tretjo vrsto ploščic in bentil nad bolečino v hrbtu, je Puma bentil nad SPD-ji, ki so oddelali svoje že na državcu leta 2013. Bor je najverjetneje debatiral z Aldotom o tem, kako bosta s fiksiji bombala Ljubljano, Jan pa oral njivo z najtežjim kolesom v pelotonu.

Kot pravi Gorenjec, vajen snega, je Mezgec nabrisal konkurenco, nam so pa tako ali tako vedno vsi pravili, da smo Primorci in imamo dovolj dober izgovor. Zimskih gum pač nimamo obveznih. Lekcija za naslednjič? Ciklokros je bolj zabaven od polaganja ploščic.

Fotografije: Jure Šajn
Video: Domen Ožbot
Tekst: Marko Šajn

pici-bici.com


Preberi še
Mezgecu je uspel trojček!

Prvi štirje krogi
Tekmovalni zapisnik - 4. etapa
Tekmovalni zapisnik - 3. etapa
Tekmovalni zapisnik - 2. etapa
Tekmovalni zapisnik - 1. etapa