Po polnoči s prejšnje srede na četrtek se je prireditelj Spanky lotil zadnjega štetja glasov oziroma "lajkov" pod fotografijami in videi dveh finalistov nagradnega natečaja Suppport Your Local Spot. Po sedmih mesecih objavljanja in glasovanja je bilo jasno, da sta v igri za glavno nagrado, tri tisoč evrov za izgradnjo objektov v parku/spotu, le še dva: snowboard park Cerkno in Dirt park Maribor.

Slednji je imel že ob zadnjem vmesnem štetju nekaj prednosti, v ciljnem šprintu pa jo je še povečal. Končni izid: Maribor 98.286, Cerkno 66.951. Oba z več glasovi, kot si je pred začetkom glasovanja lahko kdo mislil.

Dirt park Maribor torej prejme 3000 evrov za razvoj parka, poleg tega bo prireditelj natečaja podprl tudi prireditev.
Dirt park si zemljišče deli z BMX stezo, ki je tam od konca osemdesetih let. Prve dirt linije so tam zrastle leta 2004, današnji videz z velikimi linjami pa je park dobil leta 2009. Park si delijo kolesarji na BMX in gorskih kolesih, ob tržiški Divjini je največji tovrstni objekt za frčanje s kolesi prostega sloga v Sloveniji.

Zagrabil cel Maribor in tudi tuji 'proji'

Prva lopata mariborskega dirt parka Marko Draguljić - Kardelj: "V natečaj smo se prijavili med zadnjimi, po zaslugi prijateljev, ki se jim je akcija zdela zanimiva, pa tudi ideje, kako bi porabili denar, so bile zanimive, tako da smo začeli z zbiranjem lajkov. Seveda z optimizmom da bo galerija ljudem precej zanimiva, saj marsikateri še česa podobnega sploh niso videli, pa tudi na to, da smo iz Maribora, kjer se vsi med seboj poznajo in pomagajo ... in uspelo je! Da bajkerji stojimo skupaj, so podkrepili tudi nekateri Pro BMX rajderji, ki so povezave objavljali na Facebook profilih. Tako je tudi prišlo do takšnega števila, kot je!
Denar pa gre seveda za ureditev parka, kot prvo je treba skokom dat svežo zemljo, da bodo 'smooth' čez leto, zatravit, obnovit zaletišče, tudi ogromno orodja je zrelo za v 'pokoj', pa tudi na tekmo verjento ne bomo pozabili. Če pa kaj ostane, pa že imamo ideje za gradnjo novih obektov za začetnike."

Dvoboj s snežnim parkom na Cerknem je minil v športnem duhu, tako so se v komentarjih po razglasitvi izidov oglasili tudi s Cerknega: "Čestitamo zmagovalcu! Bila je huda in napeta bitka. HVALA pa vsem supporterjem MungoParka Cerkno ... mal je mankal pa bi celo štajersko pojedl ;).. ste nam pa prigaral GoPro kamero! Pridte ta vikend kej na Cerkno, bomo mel roštiljado! ;)"

Obeta se repriza - dvakrat letno!

Prireditelj Iztok Kvas, agencija Spank: "Še ta teden se dobimo z zmagovalci, da izrazijo svoje želje glede objektov. Izgrajeno bomo predali v uporabo na njihovi prireditvi, za katero bomo s pokroviteljem tudi krili stroške. Z odzivom pri glasovanju smo bili zelo zadovoljni, prav tako pokrovitelj akcije. Natečaj si želimo nadaljevati, celo dvakrat letno - enkrat za letne in enkrat za zimske spote. Čakamo pa še na potrditev sodelovanja dosedanjega pokrovitelja."

Support Your Local Spot na facebooku

Še enkrat video Mariborčanov z največ ogledi