Pumptracki oziroma tlačilni poligoni so v zelo kratkem času postali svetovna uspešnica. Nato so glave staknili Claudio Caluori (Velosolutions) in Red Bull. In od ideje do uresničitve je prišlo skoraj čez noč.

Začnemo marca

S serijo kvalifikacijskih dirk po celem svetu - od Nove Zelandije, Čila, ZDA, Tajske, Škotske, Francije, Švice, Južne Afrike vse do Lesota in Indije. Od 10. marca pa do 25. avgusta. In nato veliki finale na svetovnem prvenstvu v Lenzerheideju v Švici 7. septembra.

Najbližje potencialnim slovenskim tlačilcem asfaltnih poligonov bodo naslednji - 10. marca na Nizozemskem, 5. maja v Avstriji in 30. junija v Franciji. Za evropske kvalifikacijske dirke se omenja še Švica, a datum še ni točno znan. Ostali kraji tekmovanj in datumi le teh se bodo sproti dopolnjevali na redbullpumptrackworldchampionships.com.


Hannes Slavik, Foto Markus Slavik / Red Bull content Pool

Pravila?

Starostna omejitev bo določena odvisno od prizorišča oziroma organizatorja. Spodnja meja bo bodisi 16 ali 18 let.

Kvalifikacijskim vožnjam bodo sledile vožnje na izpadanje. Pri moških se bo spopadlo 32 tekmovalcev, pri dekletih pa 8 tekmovalk. Iz vsake kvalifikacijske dirke bodo imeli najhitrejši štirje moški in dekleta prosto pot do svetovnega prvenstva v Švici. Kot češnjo na torti bo vsak zmagovalec dirke prejel še nadvse mamljivo nagrado - pot v Švico bo plačal organizator!

Seriji kvalifikacijskih tekmovanj Red Bull Pump Track World Championships lahko slediš tudi na facebooku in twitterju.

Na naslovni fotografiji Olly Wilkins. Foto Sven Martin/Red Bull Content Pool