Tanja Žakelj, edina slovenska predstavnica na prvem krosu za svetovni pokal v Južni Afriki še ni pripravljena za dirkanje na najvišji ravni, a je zadovoljna z dirko, v kateri je pridobila vsaj 15 mest. Takole sporočajo iz štaba njene ekipe Unior/Devinci Factory Racing:

Štart za pozabit, nato pa zagrizen boj do uspeha

18. mesto se zdi skromen rezultat za nekdanjo zmagovalko svetovnega pokala in dvakratno evropsko prvakinjo, vendar je bila dirka v Stellenboschu izjema in povsem iz programa Tanje Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing). Brez slabega štarta in izgube mest na ozkih grlih bi prišla celo še višje, najbolj pomembno pa je, da je pokazala dobro dirkanje, veliko prehitevanja, borbenost ter tudi tudi zelo dobre čase posameznih krogov.Boljšega začetka svetovnega pokala si ne bi mogli želeti – z odlično pripravljeno dirko na dobrem prizorišču ter z neverjetno množico navijačev, ki so spodbujali vse po vrsti. Za nekatere kolesarje in kolesarke, tudi Tanjo Žakelj, je bila dirka problematična le z vidika datuma, saj se sezona nadaljuje šele maja. Vendar to ne sme biti izgovor in tudi ni, Tanja pa je kljub terminu pokazala izredno dirkanje. Na štartu je sicer zaostala in se nato zataknila v nekaj ozkih grlih na progih ter prvi krog končala na 33. mestu, nato pa začela voziti v svojem ritmu in se suvereno prebijati naprej.Tanja Žakelj: “Dirka se sklada s procesom treninga. Nekih posebnih priprav na to dirko nisem imela, manjka mi hitrosti. Vesela sem, da sem dokazala da imam zelo dobro vzdržljivost, kar mi daje motivacijo za naprej in da se lahko kosam z najboljšimi. Še marsikaj moram narediti, ampak vem kje sem in kaj moram narediti in se vidim zelo optimistično v nadaljevanju sezone.”

Tanja je imela zelo dobre čase krogov, v zadnjih treh krogih je recimo vozila s 13., 10. in 12. najboljšim časom kroga, kar bi jo ob drugačnem uvodu v dirko popeljalo zelo visoko.

“S prvo dirko letošnjega svetovnega pokala sem zelo zadovoljna. Tukaj sem naredila dobre treninge, nato pa sem se maksimalno spočila in pripravila na dirko. Pogoji so bili zelo zahtevni, ampak sem se dobro pripravila na njih. Vse sem vzela v svoje roke in naredila največ kar sem lahko,” je razložila Tanja, ki pa že cilja višje: “Če mi uspe sestavit popolno dirko brez napak sem zagotovo med najboljšimi.”

Prisluhni daljši izjavi:

Preberi še
Stellenbosch: Res epski boji za uvod v svetovni pokal
Tanja in Urban se javljata iz Stellenboscha


Fotografije Grega Stopar, Unior/Devinci Factory Racing

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.