Sneg kopni, kot je bilo dogovorjeno. Sicer pa bi se ob vsakih razmerah začenjala sezona tekmovanj gorskih kolesarjev in tudi v domači seriji v disciplini enduro ni nič drugače. Dirkanje se začenja v malce milejšem primorskem podnebju. Že ta konec tedna, v nedeljo 18. marca, bo v Moši (Mossa) pri Gorici preizkušnja GoEnduro odprla serijo lažjih dirk 4Fun.

 

Dirko po obronkih Goriških Brd goriški klub Caprivesi prireja tretje leto zapored. Po zmagi Matjaža Isteniča (Energijateam.com) in drugem mestu Petra Mlinarja (KK Črn trn) na prvi izvedbi so lani tu vladali domačini s Stefanom Braidotom (Caprivesi) na čelu. Pri ženskah pa je bila najhitrejša Avstrijka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team).Lanska zmagovalca GoEndura Yana in Stefano

Trasa bo dolga 25 km z višinsko razliko koli 800 m in bo vključevala pet hitrostnih preizkušenj, nekatere oziroma odseki se bodo ponavljali, ena proga pa je povsem nova.

 

Prvi štart bo od 10. uri in 30 minut. Prijave so odprte do 15. marca. Podrobnosti do na voljo na www.sloenduro.com/gorizia-enduro-4fun-2018

 

Serija 4Fun letos združuje šest preizkušenj na Hrvaškem, v Italiji in v Sloveniji. Koledar
Nato pa Kamplc enduro

Morda se poleg gostiteljev že v Moši na štartu pojavi kateri izmed najhitrejših v regiji, zagotovo pa se vsi spopadejo teden dni pozneje, v nedeljo 25. marca nad Ajdovščino na drugem Kamplc enduru na tej lokaciji. To bo prva dirka v seriji SloEnduro v sezoni, v tekmovanju, ki je v petih sezonah postalo ena najmočnejših regionalnih serij v gorskokolesarskem enduru v Evropi.

 

Prav dirka v organizaciji ajdovskega društva Kampelc je zaključila lansko serijo, tako da je še živa v spominu kolesarjev. V skladu s smernicami serije bo manj zahtevna kot lanska, imela bo dve etapi manj in nekaj sto metrov manj vzpenjanja. Kamplc enduro 2018 bo združil pet hitrostnih preizkušenj, vzponov bo skupaj za nekje med 900 in 950 višinskimi metri.V Ajdovščini je vedno glasno, foto Matic Slamič

Hitrostne preizkušnje so blizu prireditvenega prostora pred Hišo mladih na območju nekdanje vojašnice Pale, izpustili pa so tiste bolj oddaljene. Prvi tekmovalec se bo na progo podal ob 10. uri, v cilj naj bi se vrnili do 15. ure. Potek trase objavijo v petek pred dirko. Sobota bo dan za trening, kolesarji pa se na štart hitrostnih preizkušenj lahko odpravijo le z lastnimi močmi.

 

Lanski zmagi s Kamplca bosta branila avstrijska Štajerka Petra Bernhard in slovenski Korošec Vid Peršak (oba Team Dorrong), ki se podajata tudi v branjenje lanskih skupnih lovorik serije SloEnduro.


Petra in Vid, lani najhitrejša na Kamplcu in skupna zmagovalca SloEndura

Prijave so že odprte in bodo do 22. marca. Podrobneje o Kamplc enduru na www.sloenduro.com/kamplc-enduro-2018

 

Serija SloEnduro letos združuje pet preizkušenj, po štirih v Sloveniji bo finale v Grožnjanu v hrvaški Istri. Koledar

 

Naj se dirkanje začne!

 

 

www.sloenduro.com

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.