Kdo bo Kralj pumpanja, bomo izvedeli v mesecu septembru, ko bodo na sporedu finalni obračuni najnovejše serije tekmovanj na asfaltiranih pumptrackih. Da prideš v finalni del, se moraš udeležiti ene izmed kvalifikacijskih dirk in se kar najbolje odrezati. Serija kvalifikacijskih tekmovanj se je namreč začela v soboto 21. aprila na pumptracku v Rušah.

Na kratko

Sproščeno vzdušje v senci dreves na enem izmed večjih slovenskih pumptrackov je privabilo preko štirideset navdušencev, resnih in malo manj resnih tekmovalcev, ki so se pomerili z asfaltnimi valovi. Serija, ki nastaja v sodelovanju med Alliance ASE in BSX Racing Team Maribor ter s podporo občin, je vsaj kar se tiče mladih zadetek v polno!

Elektronsko merjenje, dva kroga na polno in odhod najboljših treh s kvalifikacij direktno na septembrske finalne dirke.

In kako je bilo v soboto?

V najmlajši kategoriji, letnik 2013 in mlajši, so nastopili štirje nadobudneži. Zmage se je veselil Rok Kogler (BSX Racing Team), na drugem in tretjem mestu sta mu družbo delali deklici - Tija Frank in Zala Piculin.

Zopet najštevilčnejša kategorija, s sedemnajstimi tekmovalci in tekmovalkami na štartu, je bila 2011-2009. Tukaj pa epski boji. Za zmago sta se pošteno “udarila” Mak Breznik Falk in Jošt Ložar, ki sta v kvalifikacijskem krogu dosegla popolnoma enak čas. Nato sta morala praviti še po eno vožnjo. Na koncu se je zmage z vsega dvema stotinkama prednosti veselil Jošt Ložar (KD Rajd), na drugo mesto se je uvrstil Mak Breznik Falk, tretje mesto je osvojil Žan Kogler (oba BSX Racing Team).

Kategorija 2008 - 2005. Daleč najhitrejši na progi je bil Miha Čeh (BSX Racing Team). Drugi je bil Žan Vezonik, tretji pa Toni Kolmanko. V kategoriji je nastopilo osem tekmovalcev.

V kategoriji 14+ sta bila na štartu dva tekmovalca. S pumpanjem je najhitreje opravil Žiga Spindler Močilnik, dobro sekundo počasnejši je bil Gal Ivančič.Pumptrack ni le za kolesa!

Točno tako! Na poligonih so dobrodošli tudi rolkarji, fantje in dekleta na rolerjih ter krotilci skirojev. In tekmovanje ima kategorijo tudi za “ne kolesarje”.

V tej kategoriji se je pomerilo dvanajst tekmovalcev. Najhitreje je s krogom opravil Gal Ivančič (taisti Gal je bil drugi med kolesarji), na drugo mesto se je uvrstil Žan Vezonik (ja, tudi Žan je bil v svoji kategoriji med kolesarji na drugem mestu), tretji pa je bil Maj Bruderman.

Naslednje kvalifikacijsko tekmovanje bo že 6. maja v Celju, na novem poligonu v Novi vasi. Celjsko tekmovanje je prestavljeno z 20. maja.

Fotogalerija bo objavljena na facebook strani BSX Racing Teama, podrobnosti o Pumpaj Slovenija izveš na uradnem facebook profilu www.facebook.com/pumpajslovenija. Če ga še nisi všečkal, ga lahko sedaj. Vse ostale informacije so ti na voljo na pumpaj.si

Preberi še:
Pumpaj Slovenija!

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.