Šestič zapored bo Adria Bike organiziral največji gorskokolesarski maraton v regiji in kot je pri organizatorju že običaj, bodo tudi tokrat postregli s kar nekaj novostmi.

Kdaj in kje?

16. in 17. junija v Korenici na Glavnem mestnem trgu. Prijave na maraton se sicer začnejo že v petek 15. junija, a nič bati, tudi v soboto bo še čas.

Kategorije

Kot je že običaj, je najbolj nenavadna kategorija “tonaši”, gre za tekmovalce, ki imajo minimalno 101 kilogram in to ne glede na letnico rojstva.

Ostale kategorije:
- moški od 18 do 39 let
- moški masters od 40 do 49 let
- moški grand masters nad 50 let sarosti
- enotna ženska kategorija


Novosti na progah

Easy - najkrajša proga meri 35 kilometrov. Vmes bo potrebno premagati 650 višinskih metrov vzponov. Sestavljajo jo asfaltna podlaga na začetku, ki se nadaljuje z gozdnimi potmi, vmes si sledijo enoslednice, ki ne bodo pretirano strme, bodo pa bolj tehnične narave.Classic - nekoliko več kilometrov, skoraj 56 jih bo potrebno prevoziti, in premagati 1100 višinskih metrov vzponov. Classic je od prejšnjih izpeljank daljši za sedem kilometrov in 150 “višincev”. Organizator pravi, da je kar 60 odstotkov trase spremenjene, kar bo predstavljalo izziv tudi tistim, ki so se maratona udeleževali pretekla leta.Epic - Nekaj čez 70 kilometrov in 1650 višinskih metrov vzponov ter 50 odstotkov novih oziroma spremenjenih poti.Kot je v navadi, se trasa lahko izbira med samim maratonom, seveda, če pravi čas dosežeš kontrolno točko.

Prijaviš se lahko na entrio.hr, ostale informacije najdeš na adriabike.hr.

Foto organizator

Preberi še:
Adria Bike maraton Plitvice: Fantastičnih 693!
Adria Bike mtb maraton Plitvice - Profi dirka za amaterje