Druga dirka svetovne serije v 4krosu je bila na Poljskem, gostitelj pa Szczawno Zdroj. Edina Slovenca na startu sta bila Urban Rotnik (KK Črn trn) in Kevin Berginc (Unior Devinci Factory Racing). Tehnično in kot je dejal Kevin tudi fizično zelo težka proga je postregla z nekaj izredno zanimivimi boji, tako v kvalifikacijah kot tudi v finalnih obračunih.

Finale je potekal pod žarometi, najbolje pa se je v moški kategoriji znašel Tomaš Slavik (GHOST Bikes), ki je za seboj pustil Quentina Derbierja (Riders Spirit - O’Neal Racing) in moštvenega kolega Felixa Beckmana. Četrti je bil Mikulaš Nevrkla (Bike Club JBC). Kevin Berginc ni ponovil odličnega rezultata iz Nemčije in je zaradi manjše napake v izločilnih bojih dirko končal na 13. mestu. Urban Rotnik bil na koncu uvrščen na 18. mesto.

Med dekleti je slavila Romana Labounkova.

Kevin:

Lepa dirka na kondicijsko precej zahtevni progi z ogromnimi skoki. Kvalifikacije sem do zadnje ravnine odpeljal zelo dobro, tam sem bil na prvem skoku malce prekratek, sledila sta še dva trinajstmeterska “dabla”, ki sem ju zaradi premalo hitrosti komaj preskočil. V bojih na izpadanje je šlo vredu do 1/4 finala, kjer sem na startu storil manjšo napako in ostal brez možnosti za napredovanje. Tokrat je bilo 13. mesto moj maksimum, čez 14 dni v Fort Williamu pa ciljam precej višje.

Urban:

Med treningom pred kvalifikacijami sem naredil eno butasto napako in kar konkretno “zaružu” po tleh. Zaradi bolečega zapestja sem kvalifikacije odpeljal malo bolj zadržano. V finalu sem si ponesreči takoj po startu odpel čevelj, zaostal, jih do konca lovil, a je malo zmanjkalo.
Nekaj malega bom rabil počitka. V Fort William itak ne grem, potem pa akcija naprej. Letos res uživam v furanju in imam dober filing na bajku.

Vrstni redi

Naslednja dirka bo skupaj s spustom svetovnega pokala 2. junija v Fort Williamu.

www.4xprotour.com 

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri Kevinu

Preberi še:
Kevin Berginc v velikem finalu 4X Pro Toura

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.