Le še nekaj dni je do še enega vzpona s kolesi pony na prelaz Vršič, četrtega Red Bull Goni Pony. Tako da so tisti, ki se od malo dlje kar s svojimi tekmovalnimi kolesi odpravljajo na prizorišče, že na poti. Da, tudi takšni se najdejo!

 

Startna pištola poči v soboto 26. maja ob 15. uri in kakor kaže po predprijavah, se bo iz Kranjske Gore proti 800 metrov višje ležečemu cilju pognalo več kot tisoč udeležencev na kolesih brez prestav, z 20-palčnimi kolesci in najpogosteje zložljivimi okvirji. Do minule sobote se je prijavilo 1027 kolesark in kolesarjev od blizu in od daleč, mednarodna udeležba namreč raste. Nato pa so se prijave za zamudnike znova odprle v ponedeljek in se zapro v sredo 22. maja ob polnoči. Prijave na kraju dogodka ne bodo mogoče.
Kot trenutno kaže vremenska napoved, ob oblačilih iz naftalina ne bo odveč tudi kakšna vetrovka za zaščito pred dežjem. A so udeleženci Red Bull Goni Pony že pred dvema letoma pokazali, da jih slabše vreme ne zmoti prehudo.

 

Zaradi velikega števila udeležencev pravočasno vabljeni na prizorišče, prevzem štartnih številk, pregled koles in ocenjevanje oprav bodo potekali od 8. do 12. ure. Sledi pony parada z ocenjevanjem skupin ter pol ure pred štartom sestanek za udeležence.

 

Vse o dogodku in prijave na www.redbull.si/gonipony

#RedBullGoniPony

 

Foto Tomislav Može/Red Bull Content Pool