Visočina Arena in češki gledalci nestrpno pričakujejo tretjo dirko v tej sezoni. Prizorišče se hitro polni, saj so tekmovalci in ves spremljevalni cirkus tja odšli takoj po dirki v Albstadtu.

Razmerja v pripravljenosti tekmovalcev še vedno niso čisto jasna. Različne razmere na obeh dosedanjih dirkah so dale določene odgovore, a proga v NMNM ima zopet povsem svoj karakter.

Petkovi dirki v kratkem krosu bodo tokrat prenašali na redbull.tv. Kot se je videlo v Albstadtu, je to atraktivna disciplina, ki poživi vikend svetovnega pokala. Za sam startni položaj na olimpijskem krosu pa tudi ni tako odločilna, kot so se tekmovalci sprva bali. Kdor spada v vrh, hitro najde svoje mesto na čelu.

V vseh kategorijah je na kros prijavljenih je 446 tekmovalcev in tekmovalk. Slovenci bomo imeli na startu tri predstavnike - Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing) med članicami elite, Grega Krajnc med člani elite ter Rok Naglič (oba Calcit bike team) med mlajšimi člani.

Tanji je nastop v Albstadtu dobro uspel in se veseli potrditve forme. Tako v NMNM upa na deseterico. Roku Nagliču v zahtevnih razmerah dirka ni najbolje uspela in pokazati hoče, da sodi višje. Grega Krajnc pa seveda upa na isto, saj je v Albstadtu pokazal, da se je v elitni kategoriji sposoben kosati z ostalimi.

V Albstadtu so v blatnih razmerah prevladali izkušeni in tehnično podkovani tekmovalci. V NMNM se nam tako obeta borba Schurterja, Kulhavyja, ki je dolžnik iz Albstadta in za domačo dirko obljublja revanšo, ter seveda falange Francozov, ki uspešno nadomeščajo svežega upokojenca Absalona. Seveda pa v normalnih razmerah na progi v boj lahko posežejo tudi drugi.

Pri dekletih je glava favoritinja Jolanda Neff, ki je vladala na spustih Albstadta. Proga v Visočini ima drug karakter in lanski zmagovalki Anniki Langvad je pisana na kožo. Jana Belomojna je v vrhunski formi, prav tako kolegice iz ekipe Barta Brentjensa. A tudi pri ženskah je krog favoritinj precej velik.

Spored dirkaškega vikenda:

Petek
- ob 18. uri kratki kros ženske
- ob 18:45 kratki kros moški


Dolžina kroga za kratki kros bo 1200 metrov, vmes bo še 25 višinskih metrov vzponov.

Sobota
- ob 14. uri dekleta do 23 let
- ob 16. uri moški do 23 let


Dolžina kroga bo 3700 metrov, na vsakem izmed njih bo potrebno premagati še 230 višinskih metrov vzponov. 

Nedelja
- Dvajset minut čez enajsto uro start elitne ženske kategorije
- ob 14:35 start elitne moške kategorije

Svetovni pokal na strani uci.ch in na strani organizatorja - mtbnmnm.com

Preberi še:
Albstadt: Tanja dirko končala na enajstem mestu
Albstadt: Drugi dirkaški dan v znamenju moške kategorije U23
Stellenbosch: Epski razpleti epskega tedna

Razplet lanskih dirk v Visočini Areni:
Svetovni pokal Nove Mesto: Med elito zmaga Schurterja
Svetovni pokal Nove Mesto: Zmaga Langvadove, 12. za Tanjo
Svetovni pokal Nove Mesto: Med mlajšimi damami Courtneyjeva