Majšperk je bil četrto prizorišče kvalifikacijskih tekmovanj za pokal Pumpaj Slovenija. Tokrat z nekoliko manjšo udeležbo kot po navadi, a vseeno, važno je, da so slovenski pumptracki na voljo zelo širokemu spektru kolesarjev, rolkarjev, rolarjev in krotilcev skirojev.

Kot običajno, je bil za merjenje časov zadolžen mariborski BSX Racing Team s Tilnom Frankom na čelu. In kako so pumpali 1. junija?

V kategoriji do 5 let je bil najspretnejši Rok Kogler, na drugo mesto se je uvrstila Tija Frank, na tretje pa Nik Čeh Cigrovski.

Kategorija 6 do 9 let je bila najskromneje zastopana, zmagal pa je Nejc Virag.V kategoriji 10 do 13 let je kraljeval Miha Čeh, ki je za seboj pustil Domna Zvera in Mateja Novaka.

Kategorija 14+ je bila v znamenju priimka Kavaš. Prvo mesto je osvojil Dominik, le dve stotinki za njegovim časom se je štoparica ustavila pri Aleksandru. Tretji je bil Aljaž Hozjan.

V kategoriji Open (skiroji, rolerji, rolke) je največ spretnosti pokazal Ino Grojanc, drugi je bil Luka Frančišek Cep, tretji pa Žan Koder.

V sodelovanju z Alliance ASE in BSX Racing Teamom Maribor ter s podporo občin se serija kvalifikacijskih tekmovanj nadaljuje 8. junija na Ptuju, takoj za tem pa še 13. junija v Ivančni Gorici.

Preberi še:
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela
Pumpaj Slovenija: Drugo kvalifikacijsko tekmovanje je bilo v Celju
Dvojni spored v Odrancih

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.