Četrta postaja serije Alpe-Adria BMX je bil madžarski Sopron. Mesto, ki leži le streljaj od avstijske meje in šteje šestdeset tisoč prebivalcev, ima tudi daljšo tradicijo prirejanja dirk v disciplini race.

Nekoliko specifična proga, predvsem pa s tehnično kar zahtevnimi posameznimi elementi, je že na sobotnih treningih terjala nekaj odrgnjenih čelad, hrbtov in komolcev.

Svoje je naredilo tudi deževje v preteklih dneh in proga, čeprav zgledno urejena, je bila mestoma še nekoliko mehka. Ravno zaradi takšnih razmer so se organizatorji odločili, da tekmovalci starejših kategorij ne bodo vozili linije PRO (dva dodatna velika skoka).

Sončno in toplo vreme, prijaznost gostiteljev, dokaj malo tekmovalcev (isti vikend je v Italiji potekala dirka domačega pokala) in zopet dober dirkaški vikend.

Sobota

Med najmlajšimi, amaterij do 6 let, je slavil Max Sliško, drugi je bil Nick Čeh Cigrovski, tretji pa Rok Kogler (vsi BSX Racing Team).

V kategoriji amaterjev 13+ je zmagal Patrik Kocmut (BSX Racing Team). V kategoriji Cruiser je zmago Roland Bagoly (Veszpremi Spartacus SE). Kristjan Kocmut in Gregor Palčnik (oba BSX Racing Team) sta osvojila peto in šesto mesto.

Dečki do 8 let - zmaga za Sandra Hohengassnerja (Union BMX Baierdorf), ki je za le nekaj centimetrov prehitel Jošta Ložarja (KD Rajd). Tretji je bil Žan Kogler, šesti Tine Gostenčnik in sedmi Rok Regent (vsi BSX Racing Team).V kategoriji 10 in 11 let je bil Valentin Wagner (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf) nekoliko pretrd oreh za Miha Čeha, na tretje mesto se je z odlično predstavo uvrstil Mak Breznik Falk (oba BSX Racing Team). Pia Palčnik se je v tej kategoriji uvrstila na sedmo mesto.

Kategorija 11 in 12 let. Zmaga za Martina Guetha (Gysev Sopron BMX). Najboljši slovenski predstavnik je bil Nik Golob (TBP Lenart) na petem mestu, čeprav mu je po motih kazalo mnogo bolje, a je imel v finalni vožnji nekaj smole. Gaj Palčnik (BSX Racing Team) je bil deseti.

Pri fantih v kategoriji 15 in 16 let je tako v motih, kot v finalu slavil Gaj Gorza (TBP Lenart), drugi je bil Viktor Jarc, Tio Ošlak (oba BSX Racing Team) je bil šesti.

V kategoriji 17+ je slavil Tilen Frank (BSX Racing Team), ki je za seboj pustil Walterja Zeidlerja (Arnfels Angels) in Andreasa Koglerja (Team Sport Muhlen).

Nedelja

V kategoriji amaterjev do šest let zopet zmaga Maxa Sliška, drugo mesto Nicka Čeha Cigrovskega in tretje Roka Koglerja (vsi BSX Racing Team). Med amaterji 13+ je slavil Patrik Kocmut (BSX Racing Team).

V kategoriji cruiser sta se na nedeljski dirki, v primerjavi s sobotno, Kristjan Kocmut in Gregor Palčnik (oba BSX Racing Team) povzpela mesto navzgor. Kristjan je bil četrti, Gregor pa peti.Med dečki do osem let je bil na zmagovalnem odru nekoliko drugačen vrstni red. Jošt Ložar (KD Rajd) je slavil že sedmo zmago v pokalu, na drug mesto se je uvrstil Sandro Hohengasser (Union BMX Baierdorf), tretji je bil Saba Naszados (Veszpremi Spartacus), ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Bakuju v kategoriji šest let osvojil tretje mesto. Četrti je bil Žan Kogler, sedmi Tine Gostenčnik, osmi pa Rok Regent (vsi BSX Racing Team).

Kategorija 9 do 10 let je bila v znamenju Miha Čeha (BSX Racing Team). Drugi je bil Valentin Wagner, tretji pa Mak Breznik Falk (BSX Racing Team). Pia Palčnik se je uvrstila na peto mesto.11 - 12 let. Nik Golob (TBP Lenart) je bil odličen drugi. Do zmage ga je ločilo manj kot pol obročnika. Gaj Palčnik (BSX Racing Team) je osvojil sedmo mesto.

Med fanti v kategoriji 15 - 16 let je slavil Gaj Gorza (TBP Lenart), ki je ugnal Vikrtorja Jarca. Četrti je bil Tio Ošlak (oba BSX Racing Team).

Med najstarejšimi tekmovalci v kategoiji 17+ je zopet zmagal Tilen Frank (BSX Racing Team). Drugo in tretje mesto sta si razdelila Walter Zeidler in Andreas Kogler.

V pokalu Alpe-Adria sledi daljši premor, deveto in deseto dirko bo gostil Mühlen in sicer 25. in 26. avgusta.

Preberi še:
Alpe-Adria BMX: Tokrat so dirkali blizu Dunaja
Alpe-Adria BMX: Odličen dirkaški vikend v Mariboru!
Alpe Adria BMX: Začetek sezone v Rivignanu