Kvalifikacije članskih kategorij v Vallnord Bike Parku v Massani so minile v znamenju Američana in Britanke. Pri mladincih pa Britanec in Avstrijka. Naši tekmovalci z izjemo Monike Hrastnik brez jutrišnjega finala.

Moški

Američan, dva Francoza, trije Britanci in štirje Avstralci. To je prva deseterica najboljših po kvalifikacijah. Najhitrejši je bil Luca Shaw (Santa Cruz Syndicate), ki je bil najboljši kvalifikant že tretjič v tej sezoni. Štoparica se je ustavila pri štirih minutah devetih sekundah in 36 stotinkah. Drugo mesto je osvojil Danny Hart (Madison Saracen Factory Team), ki je za Shawom zaostal 2 sekundi in 56 stotink, le 6 stotink za Hartom je bil rojak Laurie Greenland (MS Mondraker Team).

Peterico najboljših sta zaključila Greenlandov moštveni kolega Brook Macdonald (prvi s kvalifikacij na Lošinju) in presenečenje dneva Francoz Thomas Estaque, ki sta zaostala 3,7 in 4,32 sekunde za Američanom. Vodilni v svetovnem pokalu Amaury Pierron (Commencal / Vallnord) je bil šesti.

Luka Berginc je bil s časom 4 minute 36 sekund in 36 stotink uvrščen na 83. mesto, Miran Vauh (oba KK Črn trn) pa je s časom 4 minute 39 sekund in 99 tisočink končal na 94. mestu.

Takole se je včeraj Rob Warner pogovarjal z danes najhitrejšim - Rob's gondola talk.

Dekleta

Kraljica kvalifikacij v Vallnord Bike Parku v La Massani je Britanka Rachel Atherton. 4 minute, 52 sekund in 93 stotink je čas, ki ga je zabeležila članica ekipe Trek Factory Racing DH. Krepkih 12,71 sekunde za Athertonovo se je uvrstila Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR), na tretje mesto pa je s časom 5 minut 10 sekund in 55 stotink prišla še ena Britanka - Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc Off Factory Racing). Monika Hrastnik (KK Črn trn) se je z zaostankom 22 sekund in 36 stotink uvrstila na šesto mesto. Za peto uvrščeno Cecile Ravanel Monika zaostaja manj kot pol sekunde, tako da je jutri zmagovalni oder popolnoma dosegljiv!

Monika po kvalifikacijah: "Težka je bila, čeprav bo jutri po moje še bolj. Za zgornji del sem tako ali tako vedela, da bom nekaj izgubila, ker je ravnina in moraš gonit ter lepo prenašati hitrost. Spodnji del pa je bil na hard. Same luknje in samo gas! Na koncu pa ne veš, s koliko prsti bi še prijel zavoro, ker ne zmoreš več držati in tako ali tako nič več ne prime."

Mladinci

Na startu kvalifikacij je bilo kar 63 mladincev. Najhitrejši čas je postavil Britanec Henry Kerr (Propain Dirt Sixpack). Z dvema sekundama in dvema desetinkama zaostanka je bil na drugo mesto v kvalifikacijah uvrščen Francoz Thibaut Daprela (Commencal Vallnord), ki je zabeležil najvišjo izmerjeno hitrost, ta je znašala 55,896 kilometra na uro. Tretji je bil še en Britanec. Kade Edwards (Trek Factory Racing DH) je zaostal za 5 sekund in 57 stotink. Žak Gomilšček (Rajd Ljubljana) kvalifikacij ni končal, pri drugem merjenju časov se je vozil na 26. mestu, nato pa imel defekt. So mu pa izmerili drugo najvišjo hitrost - 55,616 kilometra na uro!

Mladinke

Avstrijka Valentina Höll zopet na prvem mestu in zopet z gromozansko prednosto. 23 sekund in 4 desetinke na drugem mestu zaostaja Američanka Anna Newkirk, tretja je Millie Johnset, ki pa je za Vali zaostala že za več kot pol minute. Na startu kvalifikacij je bilo 11 tekmovalk, dve nista prišli do cilja.

Vrstni redi

Finalne odločitve najboljših deklet in elitne skupine moških lahko jutri spremljaš na redbull.tv.

Naslovna fotografija Klemen Humar

Preberi še:
Andora: Spoznaj progo s Faircloughom
Andora: Po progi z Wynom

Ta vikend: Svetovni pokal se seli v Andoro

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.