Ob pravi poplavi asfaltiranih pumptrackov - ki so super, imajo podporo občin kot investitorjev, ne terjajo veliko vzdrževanja in zagotavljajo nove generacije kolesarjev - je lepo videti, da obstaja tudi še drugačna pobuda. Takšna, ko se kolesarji sami zmenijo in pljunejo v roke.

Seveda podpora lokalne skupnosti (beri: gasilcev) in kakšna ura stojnega dela tudi v tem primeru ni bila odveč in tako je bilo tudi pri v soboto uradnem odprtem pumptracku v Utiku pri Vodicah, nedaleč od vznožja priljubljenih stezic, ki se z Rašice spuščajo proti Selu.

Ni le približno 600 kvadratnih metrov velik pumptrack iz zemlje, ki je primeren za vse starosti in znanja. Zaradi skokov, primernih za učenje, je tudi “skills park”.


Gašper Dolinar je iz skakalnice potegnil vse - na levi projektant Janez

Podobnik in organizator je bil domačin Anže Špenko, ki je na pomoč poklical fante iz Batta, ki radi kopljejo, letos sicer največ v Bike parku Ljubljana v Podutiku. Janez Bajda je pripravil projekt, Battovci so tudi premikali ročice v bagru in - parkec je tu! “Hvala Battovcem za pomoč,” pravi Anže in vabi vse, da preizkusite hribčke in bande.

Pumptrack najdeš ob športnem igrišču pri gasilski brunarici v Utiku. Vtipkaj Utik 23a.


Temu se reče skupnost - blizu je doma tudi mtb dinastija Kranjec Žagar

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.