Oktobra lani je v razvijajočem se Bike parku Ljubljana v Podutiku prvič udarilo “slovensko whip-off prvenstvo” oziroma šov tekmovanje v tem, kdo na veliki skakalnici v zraku najbolj divje postavi kolo postrani.

Takole smo poročali: Postrani v Podutiku
… in takole je dogodek v video zabeležil MZ Pix: Whipoffs! Video MZ Pix

Letos bo še dosti bolj divje, pravijo prireditelji iz Batta, ki sodelujejo s KD Rajd, ti namreč upravljajo s parkom ob končni postaji avtobusne linije številka pet in vznožju vzpona na Toško čelo.Flat Out Ljubljana by WD-40 Bike

V soboto 4. avgusta namreč na istem mestu prirejajo dogodek Flat Out. Pod tem imenom bodo združili tekmovanje v “vipanju” in paralelni slalom.

Od pomladi so bili v Podutiku kar pridni, nastala je nova linija skokov z dvema skokoma že med nabiranjem hitrosti (6 m dolg “sharkfin” skok in 12 m dolg step down), na koncu pa je (na mestu lanske) povsem spremenjena, precej pošastna letalnica. To je step-up skok z razdaljo 13 m od odskočišča do doskočišča. Glej naslovno in spodnjo fotografijo.Nedaleč stran so v mesecu dni zgradili lepotico za paralelni slalom, po kateri bi se lahko zgledovali tudi na festivalu Sea Otter nad Montereyem v Kaliforniji, ki gosti najbolj razvpito tovrstno dirko.

Dan se bo začel s paralelnim slalomom - kvalifikacije se bodo začele ob 10.30, finale 32-erice v paralelnem slalomu pa ob 14. uri. Proga je primerna za vsakogar in je zgrajena tako, da spominja na navzdol obrnjen pumptrack, pravijo graditelji.

Spoznavanje “whip off” linje se začne ob 14. uri, kvalifikacije pa ob 17.45. 15 finalistov whip-offa bo svoje spretnosti prikazalo od 18.45 dalje.


Sanja nam razkaže le delček proge za paralelni slalom. Več fotografij sledi, kot tudi video napovednik“Dogodek je namenjen druženju in zabavi,” pravi Jan Perše iz Batta. “Upamo, da z gradnjo in organizacijo dogodka vzpodbudimo še koga, da se loti podobnih stvari in da skupaj dvignemo raven slovenske DH/big line scene.”

Prav danes je zaživela tudi nova spletna stran www.flatoutdays.com, na kateri so odprte tudi prijave za obe tekmovanji.

Pa Vreček bo na mikrofonu, še dodamo, in DJ na polno, za jesti in piti … Ne bo dolgčas.

www.flatoutdays.com


Dogodek na Facebooku


Fotografiji Klemen Humar

Preberi/oglej si še
Postrani v Podutiku
Whipoffs! Video MZ Pix
V živo z Janom Peršetom o whipanju in BATT teamu