Na kvalifikacijah šestega spusta svetovnega pokala sta v Quebecu v Kanadi vrh krojila Britanca, Jure Žabjek na 38. mesto, Miran Vauh na 82., Monika pa po obilici težav na koncu osma.

Moški

Pri moških bo šel jutri zadnji na progo Britanec Danny Hart (Madison Saracen Factory Team), ki je dosegel čas 4 minute, 20 sekund in 96 stotink. Sledila sta Francoza Lois Bruni (Specialized Gravity) z zaostankom 68 stotink sekunde in Amaury Pierron (Commencal / Vallnord), vodilni v svetovnem pokalu, ki je za Hartom zaostal 7 desetink.

Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) se je v finale uvrstil z 38. časom, zaostal je 15 sekund 41. Miran Vauh (Črn trn) pa bo v soboto žal gledalec. Dosegel je 82. čas (+45,46). Zunaj finala je tudi Uniorjev Rudy Cabirou na 69. mestu, Dakotah Norton pa je bil tri mesta pred Juretom.

Ženske

Lanskoletna zmagovalka kanadske preizkušnje je bila najhitrejša tudi na današnjih kvalifikacijah. Britanka Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc Off Factory Racing) je dosegla čas 5:08.528. Na drugo mesto se je uvrstila njena rojakinja Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH), ki je zaostala dve sekundi in pol. Tretje mesto je pripadlo povratnici po poškodbi Francozinji Myriam Nicole (Commencal / Vallnord), ki je za Seagraveovo zaostala že 16 sekund in tri desetinke. Četrto mesto je osvojila Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR), peta je bila Italijanka Eleonora Farina, Monika Hrastnik (KK Črn trn) je s časom 5:44.375 osvojila osmo mesto.

Naši punci v Kanadi zaenkrat ne gre najbolje. “Zjutraj sem padla na treningu, na najhitrejšem odseku sem šla čez bando na glavo,” pravi Monika. “Pri padcu sem uničila vilice in zlomila okvir … Za kvalifikacije in jutri za dirko mi je kolo posodila Vali Höll.”

Mladinci

Avstralec Kye A’Hern je bil s časom 4:39.066 najhitrejši. Njegovemu času se je najbolj približal Francoz Thibaut Daprela (Commencal / Vallnord), ki je zaostal za 0.427 sekunde. Tretje mesto je pripadlo Britancu Henryju Kerru (Propain Dirt Sixpack), ki je zaostal za tri sekunde in 69 tisočink.

Mladinke

Avstrijka Valentina Höll letos v kvalifikacijah ostaja nepremagana. Zopet odlična vožnja, njen čas pa bi bil dovolj za osmo mesto v elitni kategoriji deklet. Hollova je dosegla čas 5 minut 35 sekund in 688 tisočink. Na drugo mesto se je uvrstila Francozinja Nastasia Gimenez, a je zaostala že za dobre pol minute. Tretja je bila Kanadčanka Piper Allman, ki pa je zaostala za več kot 42 sekund!

Vrstni redi

Preberi / oglej si še:
MSA: Spolzko in blatno z Minnaarjem
MSA: Spoznaj progo z Geejem
MSA: Po progi z Wynom
Ta vikend: Trojček svetovnega pokala v MSA

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.