Pozor: Zaradi zelo slabih vremenskih obetov prestavljeno na 29.9.

Po devetih kvalifikacijskih tekmovanjih na pumptrackih širom Slovenije je napočil čas, da se pričnejo finalna tekmovanja. Prvo finalno in tik pred tem hkrati tudi zadnje kvalifikacijsko tekmovanje za Kralja pumptracka bosta potekali v soboto 1. septembra v Zagorju.

Tudi tokrat pod nadzorom in v organizaciji BSX Racing Team Maribor, mtb.si in Alliance ASE. V soboto bo šlo takole: od 13. ure dalje prijave in trening. Med 14. in 18. uro sledijo tekmovanja.

Pravila

Finale je sestavljeno iz kvalifikacijskega in izločevalnega dela. V kvalifikacijskem delu vsak tekmovalec, ki se je v finalna tekmovanja predhodno kvalificiral, odpelje en krog. Najboljših 16 iz vsake kategorije se uvrsti v izločilne boje., ki bodo potekali po pravilih “paralelnega slaloma” - tekmovalec s 1. časom proti tekmovalcu s 16. časom. Tekmovalci v finalnih tekmah tekmujejo na čas, a drug proti drugemu. Vsak posebej odpelje en krog, hitrejši napreduje v naslednji krog tekmovanja do finala, kjer prav tako odloča samo en krog. V kolikor imata dva tekmovalca identičen čas, se vožnja ponovi. Poganjanje v kategoriji 14+ ni dovoljeno.

Zmagovalec posamezne kategorije z največ točkami s finalnih tekmovanj bo postal slovenski kralj pumpanja!

Pred finalnim tekmovanjem bo na enakem krogu potekalo tudi deseto kvalifikacijsko tekmovanje sezone. Za vse tiste, ki se še niso preizkusili v kvalifikacijskih bojih: v kvalifikacijah tekmuje vsak tekmovalec posamezno. Na voljo ima en krog, šteje se najhitrejši. V kolikor imata dva tekmovalca identičen čas, se vožnja ponovi. Nagrade

Praktične in finančne. Za najboljše v skupnem seštevku finalnih obrčunov bo dobro poskrbljeno. Poleg praktičnih nagrad bodo za kategorijo 14+ tudi finančne nagrade v skupni vrednosti 2000 eur.

Na tem mestu bomo pumpali v soboto. Video by Kuki Bajker, aka lokalec Robert Kukenberg.

Program in ostale informacije najdeš na pumpaj.si.

Dogodek najdeš tudi na facebooku.

Če želiš v prihodnosti slediti dogodkom v Zagorju, pa obišči facebook profil PumpTrack Zgorje.

Naslovna fotografija je z osme kvalifikacijske tekme, ki je bila v Ljubljani. Foto Klemen Humar.

Prvih devet kvalifikacijskih je potekalo takole:
Pumpaj Slovenija: 9. postaja
Pumpaj Slovenija: Še drugič v prestolnici
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela
Pumpaj Slovenija: Drugo kvalifikacijsko tekmovanje je bilo v Celju
Dvojni spored v Odrancih
Pumpaj Slovenija: Četrta postaja - Majšperk
Pumpaj Slovenija: V petek je bilo veselo na Ptuju
Pumpaj Slovenija tokrat na Dolenjskem
Pumpaj Slovenija: Na vrsti je bila Ljubljana

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.