Spet je tu makadamski ep Dust Lust, tokrat na novi lokaciji in zopet z dvema razdaljama, 100 in 160 km.

Sobota, 22. september 2018 ob 7:00 zjutraj – Mašun pri Knežaku

Potek dogajanja na dan dogodka

Prijave in podpis izjave o odgovornosti na štartu ob 6:30 zjutraj. Nagovor udeležencev ob 7:00, sledi skupni štart, od tu naprej so udeleženci prepuščeni sami sebi.

Več o Dust Lust

Dust Lust je kolesarski dogodek netekmovalnega značaja, katerega namen je doživetje neokrnjene narave in odkrivanje manj znanih poti. Udeleženci se po neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav ali predpripravljenih zemljevidov. Preverjena gps sled jih bo vodila po daljši 160 km ali krajši 100 km dolgi trasi vse do cilja.

Ni vmesnih postaj, ni spremstva, ni pomoči, udeleženci morajo sami poskrbeti za pravilno opremo, hidracijo, prehrano in pomoč v primeru nezgod. Ob trasi se nahaja nekaj točk, kjer je možna okrepčitev, vendar organizatorji priporočamo, da se zanašate izključno na svoje sposobnosti in izkušnje.Trasa in prijave

V ponedeljek 17. 9. bosta na spletu objavljeni obe dokončni trasi, ki ju bojo morali udeleženci natančno preučiti ter prenesti v navigacijske naprave. Uporaba sledilne naprave je obvezna – naj bo to Garmin, pameten telefon ali karkoli drugega. V primeru, da udeleženec ostane na trasi brez kolesarskih kolegov, je sledilna naprava njegova edina pomoč do cilja.

Udeležba je brezplačna, vendar je število udeležencev omejeno na 80 kolesarjev, predprijave se zaključijo v četrtek 20.09. V kolikor bo na voljo še nekaj prostih mest, omogočimo prijavo tudi na kraju dogodka. Predprijave: adventure-front.com/dust-lust-2018

Ob prijavi dobijo udeleženci bon za topel vegi/mesni obrok v gostišču Mašun, to je tudi edini del dogodka Dust Lust, za katerega je potrebno plačilo.


Parkiranje

Parkirnih mest je na Mašunu veliko, kljub temu priporočamo, da se udeleženci povežejo med seboj in delijo prevoz. Poskrbimo, da čista narava ostane še naprej takšna.

Pravila dogodka so na naslovu: adventure-front.com/dust-lust-2018

Dogodek na FacebookuZa tiste ki bi želeli pred sobotnim dogodkom prespati na Mašunu, bo v petek pozno popoldne organizirana krajša vodena družabna tura. Zainteresirani kontaktirajte Roberta Jenka, ki bo vaš vodnik in vam lahko nudi pomoč pri rezervaciji nastanitve. Vodena tura je brezplačna, ostale informacije in prijave pa na robi.jenko(a)gmail.com. Število mest je omejeno.